«Αρνούμαι κάθε υπόνοια περί τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας. Υπήρξα ιδρυτικό στέλεχος των ΑΝΕΛ». Αυτό δήλωσε στην κατάθεσή του ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, ο 55χρονος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος φέρεται ως ο μεσάζοντας στην απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη.

Ads

Σύμφωνα με την κατάθεση του τραπεζικού που δημοσίευσε τη Δευτέρα αυτούσια η εφημερίδα «το Βήμα», υποστήριξε ότι και εκείνος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, για να τον καταγγείλει στον πρόεδρο του κόμματος Π. Καμμένο.

«Τα έκανα όλα για να διακριβώσω και το ηθικοπολιτικό χάλι του, δηλαδή ως που μπορούσε να φτάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την πατρίδα βάζοντας πάνω απ όλα ιδιοτελή συμφέροντα», δήλωσε ο 55χρονος.

Σύμφωνα, πάντα με την κατάθεσή του, ο τραπεζικός ισχυρίστηκε πως με τον Παύλο Χαϊκάλη συνδέονταν στενά μέχρι πρότινος, τονίζοντας, μάλιστα πως ο βουλευτής του είχε ζητήσει να γίνει κουμπάρος στο γάμο του. Επιπλέον, είπε στον εισαγγελέα ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα, για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα Π.Παναγιωτόπουλο ο καταγγελλόμενος από τον βουλευτή επενδυτικός σύμβουλος.

Ads

Ο κληθείς ως ύποπτος υποστήριξε επίσης στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι «προβόκαρε» τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει «το ηθικό χάλι του», καθώς και ότι ο Π. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε «να το σιγουρέψουμε κιόλας». Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα τις «αμφίσημες δηλώσεις» του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

Ο Γ. Αποστολόπουλος θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής «φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως» και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο Π. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο «είναι απορίας άξιο».

Στην κατάθεσή του ο 55χρονος αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ότι είναι «αυτοαπασχολούμενος» και επομένως ότι δεν έχει εργοδότη και δεν γνωρίζει σε ποιον αναφέρεται ο βουλευτής, που ισχυρίζεται ότι ο Αποστολόπουλος ήταν μεσάζων κάποιου »εργοδότη», οικονομικού- επιχειρηματικού παράγοντα.

Ο Γ. Αποστολόπουλος, τέλος, χαρακτηρίζει «απαύγασμα δολίων σκοπιμοτήτων που σκοπεύουν σε συγκυριακά κομματικά οφέλη» τις καταγγελίες Χαϊκάλη, επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με «βρώμικο παρασκήνιο ή βρώμικες πολιτικές σκέψεις» και κατηγορεί την πλευρά του καταγγέλλοντος ότι εκείνη διέπραξε κακουργήματα υποκλέπτοντας ιδιωτικές συζητήσεις χωρίς της άδεια των αρχών.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Παύλος Χαϊκάλης έχει ήδη  κληθεί από τις Επιτροπές Δεοντολογίας και «πόθεν έσχες» της Βουλής, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν είχε προχωρήσει σε χρηματιστηριακές συναλλαγές, ενώ ο ίδιος ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ. Αποστολόπουλου.

Διαβάστε ολόκληρη την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου