Νέο αίτημα να αναλάβει την υπόθεση το Δικαστικό Συμβούλιο ώστε να κρίνει αυτό επί της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του Γ.Αποστολόπουλου κατέθεσε η δικηγόρος του Πέτρου Χαϊκάλη, Ελένη Τζούλη. Σήμερα αναμένεται το πόρισμα του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, για τον Προεδρικό «κουμπαρά».
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, εκτός απροόπτου, εντός της ημέρας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα καταθέσει στον Ισίδωρο Ντογιάκο το πόρισμά του για την ποινική συνέχεια της υπόθεσης. Η Εισαγγελία φέρεται να έχει καταλήξει πως δεν απαιτείται άλλη δικαστική ενέργεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να είχε σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα γεγονότα.
 
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κρίθηκε απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αρχικό αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά του βουλευτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Κατά την εισαγγελική κρίση, επίσης, το οπτικοαστικό υλικό που προσκόμισε ο βουλευτής θεωρείται μη νόμιμο, κάτι που φέρεται να επισημάνθηκε εξαρχής στους καταγγέλλοντες.
 
Σε δηλώσεις της η δικηγόρος των ΑΝΕΛ, Έλενα Τζούλη επισήμανε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της ως προς την αμερόληπτη στάση του εν λόγω εισαγγελέως και ότι το θέμα θα πρέπει να εισαχθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.