Εργατικά Κέντρα, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν οργανωμένη επίθεση από μπράβους της εργοδοσίας της επιχείρησης του Market In στα Γιάννενα ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι, στο πλαίσιο της προχθεσινής απεργίας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σούπερ μάρκετ διεκδικώντας από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους.

Ads

Για οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή που στρατολόγησε η εργοδοσία του Market In στα Γιάννενα κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της πόλης, δίνοντας μάλιστα φωτογραφίες των προσώπων που ανέλαβαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σε ανθρώπους του υποκόσμου με ακροδεξιές διασυνδέσεις αναφέρονται οι καταγγελίες και οι ανακοινώσεις των συνδικάτων, ενώ απεργοί που πήραν μέρος στη συγκέντρωση φωτογραφίζουν έναν εξ αυτών ως γνωστό επαγγελματία μπράβο που έχει εμφανιστεί και ως “φουσκωτός” στην ομάδα περιφρούρησης σε παλαιότερη εκτός έδρας παρουσία μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εσχάτως μεγαλοεκδότη. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, που ως συνήθως πέρασαν στα ψιλά της ειδησεογραφίας, έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά τις υπόγειες σχέσεις του ακροδεξιού υπόκοσμου με έναν σκληρό πυρήνα οπαδών της ομάδας του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Προ ημερών, η αστυνομία “χρωμάτισε” οπαδικά και πολιτικά τους χούλιγκαν που ευθύνονταν για την επίθεση στο γήπεδο βόλεϊ του Μετς, καταγράφοντας και πάλι τις υπόγειες σχέσεις μεταξύ της Χ.Α. και του ίδιου πυρήνα οπαδών που συνευρίσκονται σε κερκίδα, κόμμα αλλά και πληρωμένα μπραβιλίκια όπως στην περίπτωση των Ιωαννίνων. Ένας σκληρός πυρήνας πληρωμένων μπράβων και τραμπούκων που επιτίθεται με την ίδια άνεση σε αντίπαλους οπαδούς αλλά και σε εργαζόμενους που σηκώνουν ανάστημα στην εργοδοσία. Το παρελθόν και ο ρόλος τους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος είναι υποθέσεις γνωστές και καταγεγραμμένες στην πολύκροτη δίκη της Χ.Α. Προστασία, μπραβιλίκι και τραμπουκισμοί κατά εργαζόμενων από μια συμμορία που συχνά καυχιέται για τις “πλάτες” που έχει πίσω της, υπονοώντας πολλές φορές ακόμη και σχέσεις με την αστυνομία.

Ένας κόσμος επικίνδυνα βρόμικος, που παίζει μπάλα άλλοτε μέσα και έξω από τα γήπεδα και άλλοτε έξω από εργοστάσια και επιχειρήσεις και όποιον πάρει ο… Χάρος. Βία οπαδική, βία πολιτική, βία οργανωμένη αλλά και βία πληρωμένη για το μεροκάματο. Η απάντηση των εργαζόμενων στα Ιωάννινα προς τους τραμπούκους ήταν κι αυτή πληρωμένη, όπως πρέπει να είναι οι απαντήσεις στα φασιστοειδή αυτού του είδους.

Ads

Πηγή: Η Αυγή