Προχθές Τρίτη τέσσερις κακοποιοί εισέβαλαν σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, έσπασαν τη βιτρίνα, απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο και έκλεψαν 20 πανάκριβα ρολόγια. Μέρα μεσημέρι, εν μέσω πλήθους κόσμου και αστυνομίας.
 
Την Κυριακή, έπεσε πιστολίδι σε μπαρ στο κέντρο της Νέας Σμύρνης, ξανά μέσα σε κόσμο, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τις ζωές τους, ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε. Ανάλογα αιματηρά περιστατικά συμβαίνουν πλέον με συχνότητα μηνός στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ελλάδα. 
 
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ομολόγησε ότι από πλευράς αστυνομίας «υπήρξε φοβικό σύνδρομο στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης». Προφανώς είναι πιο εύκολο, παρά να κυνηγάς κακοποιούς, να μπουκάρουν τα ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια ή να δείρεις άγρια κανένα αθώο πολίτη και όσους αντέδρασαν στο περιστατικό, όπως έγινε στην ίδια συνοικία τον Μάρτιο του 2021.
 
Διαβάστε επίσης: Θεοδωρικάκος για εκτέλεση στην πλατεία Νέας Σμύρνης: Η περιπολία της ΔΙΑΣ όφειλε να βρίσκεται εκεί…αλλά έχει φοβικό σύνδρομο
 
Τότε συνέλαβαν έναν αθώο και τον βασάνισαν για να ομολογήσει ότι χτύπησε αστυνομικό στις συγκρούσεις, ενώ οι γαλάζιοι βουλευτές είχαν οδηγίες να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται πίσω από οποιαδήποτε διαδήλωση. Αλλά και να δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσέβαλε «χυδαία» την πρωθυπουργική σύζυγο, μοιράζοντας τρικάκια που έγραφαν «Πριν τη λέξη Μαρέβα, βάζουμε πάντα τη λέξη υπέρκομψη». Τώρα με τα ρολόγια και τους φόνους στο μπαρ, πώς να κατηγορήσεις την αντιπολίτευση; 
 
Τον Μάρτιο του 2021 ο τότε υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» (sic) είχε χαρακτηρίσει «γελοιότητες» τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ότι «κινδυνεύει η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές» αστυνομικών οργάνων και είχε προαναγγείλει για το βίντεο, που έδειχνε την ωμή βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, ότι «διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία για να υπάρξει απόδοση ευθυνών». Όπως συμβαίνει συνήθως, τα αποτελέσματα των «ερευνών» του κ. Χρυσοχοϊδη παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες. 
 
Διαβάστε επίσης: Χρυσοχοΐδης: Γίνεται έρευνα, αλλά οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση και δύο τραυματίστηκαν
 
Όλα τα παραπάνω, δείχνουν γιατί η εγκληματικότητα αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Από τη μία πλευρά δεν διεξάγεται κανένας έλεγχος και λογοδοσία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία ή για τα «φοβικά σύνδρομα» και την επιχειρησιακή της ανεπάρκεια. Από την άλλη, δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων ή για τον εντοπισμό των εγκληματικών ομάδων. Οι αστυνομικοί που καλούνται να διαχειριστούν κρίσιμα περιστατικά, δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και αποφεύγουν να μπλέκονται. 
 
Η κυβέρνηση θα μπορούσε άμεσα να πάρει κάποιες αποφάσεις. Να στείλει τους 1.000 νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αφού τους εκπαιδεύσει, να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει, γιατί θα κατέρρεε όλη η καλοστημένη προπαγανδιστική εκστρατεία για τη δήθεν επιβολή της τάξης στα πανεπιστήμια. Να ξεκινήσει ένα γενναίο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης επίσης δεν θέλει, γιατί τα κάνει όλα τσάτρα-πάτρα. Και το πρόγραμμα δεν θα είχε άμεσο επικοινωνιακό αποτέλεσμα. 
 
Ετσι, με δεδομένη την άνοδο της φτώχειας και της κοινωνικής κρίσης, την αδυναμία της Δικαιοσύνης να τιμωρήσει ακόμη και την Greek Mafia, της οποίας η δίκη χαρακτηρίζεται -και αυτή- «σκευωρία», θα έχουμε περισσότερα αιματηρά περιστατικά στο μέλλον. Ο κ. Θεοδωρικάκος θα αρέσκεται στον ρόλο του ψυχολόγου, εκτός και αν επέμβει ο Φρόιντ για να ξεπεραστούν οι φόβοι των αστυνομικών οργάνων. Και η Αθήνα θα μετατρέπεται σταδικά σε αυτό που είχε προφητεύσει ο κ. Χρυσοχοϊδης το 2009, όταν επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή έκανε αντιπολίτευση για την άνοδο της εγκληματικότητας: Καμπούλ. 
 
Διαβάστε επίσης: Τάκη, έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα