Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, επέμεινε στους ισχυρισμούς της αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση και πως δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν, ωστόσο ανέφερε πως για την αστυνομική βία «διεξάγεται έρευνα η οποία θα ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν ευθύνες». «Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι σε αυτό», υποστήριξε. 

Ads

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «γελοιότητες» τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ότι «κινδυνεύει η δημοκρατία από τέτοιες συμπεριφορές». «Η δημοκρατία κινδύνευσε επί των δικών τους ημερών». 

Συνεχίζοντας για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, και παρά τα αποκαλυπτικά βίντεο και τις μαρτυρίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, έκανε λόγο για «επεισόδια στα οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοίο και έγιναν 11 συλλήψεις». «Σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε και φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα, γίνεται έρευνα από την Εισαγγελία για να υπάρξει απόδοση ευθυνών. Η αστυνομία εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν σε πολλά μέτωπα και όπως έχουμε τονίσει οφείλει να ασκήσει τα καθήκοντά της όπως ορίζουν οι νόμοι. Άσκοπή βία δεν δικαιολογείται», είπε. 

Επιπλέον ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν και οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο. Για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Ads