Ένας καράφλας κι απ’έξω κι απο μέσα

Ads

Φαλακρός παπαγάλος τηλεοπτικού σταθμού προτού χτυπήσει το τσουνάμι της οργής, αποκάλυπτε οργίλος ότι πίσω από την κινητοποίηση της νεολαίας βρισκόταν μια μΚΟ κατέχουσα τηλέφωνο επ’ ονόματι της κ Θεανώς Φωτίου. Όπερ έδει δείξαι, συμπέρανε ο δαιμόνιος ερευνητής! Πίσω από τον ελληνικό Μάρτη της νεολαίας βρίσκεται μια 76χρονη …

Λίγο ακόμη αν προσπαθήσει η κ. Φωτίου θα σπάσει το ρεκόρ του νομπελίστα Μπέρναρντ Ράσελ, ο οποίος ευτύχησε να έχει την τελευταία του σύλληψη από την Αστυνομία για πολιτικό ακτιβισμό σε ηλικία 89 ετών.

Αν οι κυβερνώντες δεν είχαν κάνει τόση κατάχρηση ίσως τώρα που χρειάζονται απελπισμένα κάποιο δημοσιογράφο της προκοπής να διέθεταν κάτι καλύτερο από το χάλι του φαλακρού παπαγάλου.

Ads

Κι οι επτά ήταν υπέροχοι

Τους «αντικειμενικούς αναλυτές» τους γλεντάνε χιουμοριστικές εκπομπές των οικείων τηλε-διαύλων ενώ τους έχει παραλάβει ήδη το βιτριολικό χιούμορ των γηπέδων. Τι γίνεται άραγε  με τους πολιτικούς;

Οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι ποιούν την νήσσαν (Καραμανλής ο ελάχιστος, υφυπουργός τις Παπαδόπουλος εκ Κοζάνης κι ο «άπλετο φως» -Γεραπετρίτης) Αντιθέτως την συνηγορία έχουν αναλάβει επτά μαχητικοί νεοδημοκράτες.

Το γνωστό Τρίο Λαοτίνο, αποτελούμενο από διακεκριμένους τιποτόφρονες που μπορούν να υποστηρίξουν το ο,τιδήποτε, μέχρι τον Κιμ Ιλ Σουνγκ και την αδελφή του μαζί. Ως Τετάρτη, ασθμαίνουσα προστρέχει η επίσης εκ του ΛΑΟΣ προερχομένη, κ Ζωή Ράπτη, όταν φυσικά της περισσεύει χρόνος από την φροντίδα της ψυχικής μας υγείας (μπρρρρ…) Συμπληρώνουν δύο ακόμη πατενταρισμένες ακροδεξιές υπουργοί, οι κκ Κεραμέως, Βούλτεψη. Αυτά τα τρία υπουργικά ζεύγη πατώνουν βεβαίως στις δημοσκοπήσεις αλλά τουλάχιστον είναι υπουργάρες που τις καλεί το άχαρο καθήκον.

Υπάρχει όμως κι ένας έβδομος Σαμουράι, ο οποίος μαζεύει πολύ ξύλο αλλά αντέχει! Είναι ο πρωτεύσας στην Β’ Πειραιά, τέως δημοσιογράφος κ Μαρκόπουλος! Στην πρόσφατη συζήτηση για την μομφή των υποκλοπών ο κ. Μαρκόπουλος αφού αποκάλυψε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι «βουτηγμένη στη λάσπη» συμπλήρωσε: «Αν νομίζετε ότι μας φοβίζετε με την πρόταση μομφής, ένα θα σας πω: Θα σας χορέψουμε στο ταψί … Είναι πολιτικός απατεώνας ο κ. Τσίπρας και πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ράμμος!». Ο δυστυχής τούτος περιμένει έτσι να πάρει υφυπουργείο … κατά την Δευτέρα παρουσία.

Ενώ τοιουτοτρόπως διασύρονται οι δύο πρώτες γραμμές της αμυνόμενης ομάδας ετοιμάζονται να κόψουν την μπάλα τα αδίστακτα μπακ, οι δημοσκόποι. Ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη! Πέφτουμε (αλλά … όλοι μαζί) κι η διαφορά υπέστη σοβαρά βλάβη ( αλλά … όχι ανήκεστο).

Η προφανής αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πρώτος κι η συνειδητοποίηση του γεγονότος η άλλως καλούμενη και «παράσταση νίκης», θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και πλήρη κατάρρευση. Ιστορικά, η ‘ελαφρώς’ συμφεροντολογική παράταξη της δεξιάς όταν καταλαβαίνει ότι έχασε διαλύεται. Το μαρτυρούν οι επιδόσεις της το 2009 όταν έφθασε η διαφορά στο 11% αλλά και το 2015 όταν η διαφορά έφθασε στο 9%!

Επίσης αναμένεται ότι τα νέα θα φέρουν εξελίξεις στο αμφίθυμο και δίγλωσσο ΠΑΣΟΚ. Έφτασε η ώρα για καθαρά λόγια χωρίς γρίφους ή μισόλογα!

Καθεστώς προστασίας;

Είναι καταφανής η κυβερνητική επιδίωξη της ισοπαλίας. Όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι κι όλοι μαζί να πάνε στον Καιάδα!

Από τη άλλη, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η ατιμία του συμψηφισμού δεν απαλλάσσει κανέναν από την ανάληψη των δικών του ευθυνών και την γενικότερη ανάγκη αυτοκριτικής αποτίμησης των πεπραγμένων του ασχέτως μάλιστα καλών προθέσεων.

Αυτό ισχύει πρώτα-πρώτα για όσους κυβέρνησαν, κατά δεύτερον ισχύει για όλους τους πολιτικούς, τρίτο πιάνει όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες του δημόσιου βίου και τέλος αφορά και στον ίδιο τον σοφό λαό που του αναλογούν οι ευθύνες της ελεύθερης κρίσης του.

Κανένας δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του απλώς και μόνον επειδή κάποιος άλλος εκ των εμπλεκομένων έχει μεγαλύτερες.