Είναι προφανές  ότι ορισμένοι  ό,τι είχαν να πουν το είπαν  και  ορισμένοι  άλλοι  οφείλουν  να αρθούν  στο ύψος των περιστάσεων.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 3,7% η ΝΔ

Η παρασιτική ολιγαρχία και η διαπλοκή  σε νέα στρατηγική. Από τη συνεργασία  και την ενσωμάτωση  με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πόλωση  και  στη συ-στράτευση με τον απόγονο της Θάτσερ, Κυριάκο Μητσοτάκη .

Προφανώς  με την υψηλή εποπτεία του Βερολίνου και των Βρυξελλών.    

Ads

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  φέρεται να είναι ιδιοκτησίας του  εφοπλιστή  και ιδιοκτήτη  της  ομάδας του Ολυμπιακού  Μαρινάκη, ο οποίος φερεται επίσης να έχει και την ιδιοκτησία του ράδιο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  και είναι  επίσης  μέτοχος στο κανάλι Ε-ΨΙΛΟΝ , πρώην  902 του ΚΚΕ .

Ωραία  πράγματα στο  παρασιτικό κόσμο  της διαπλοκής !

Τώρα συμμετέχει –  και με άλλους  ολιγάρχες  και καναλάρχες -στην οργάνωση  του μνημονιακού μπλοκ, που  αναθάρρησε με το  γιο της δυναστείας Μητσοτάκη.

Η Ολιγαρχία και η διαπλοκή  είχε μέχρι τώρα  τον άνθρωπο των βοθροκάναλων, για λαγό, το  Β. Λεβέντη, που σχεδιασμένα  του έδιναν  μικρόφωνο τα πρωινά στο κανάλι ΣΚΑΙ  ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Αλαφούζου  και ιδιοκτήτη της ομάδας του παναθηναικού, το δε βράδυ τον έκαναν πάσα στο  κανάλι ΜΕΓΚΑ,  ΣΥΝ-ιδιοκτησίας  του πατριάρχη  Βαρδή Βαρδινογιάννη  και των Γ. Μπόμπολα και  Σ.Ψυχάρη .

Η  γραμμή τους  ήταν  η «οικουμενική»  και η διαπραγμάτευση για τις άδειες των καναλιών  καθώς και η  συμμετοχή τους  σε έργα, υποδομές, δημόσια περιουσία και  σε  περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων  υπηρεσιών υγείας, ιδιωτικής ασφάλισης κλπ .

Στη δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο Μαρινάκης  μια χαρά  προβάλλεται η  αποτύπωση  του σχεδιασμού του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού μπλοκ  που θέλει να ξεπλυθεί για την πενταετή διάλυση της χώρας  και να πάρει τη ρεβάνς.

Προφανώς και έχει τεράστιες  ευθύνες,  σε επίπεδο αρχών, πολιτικής και  διακυβέρνησης  η ηγεσία της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα. Η  αφασία, το πήγαινε έλα για τις  εντυπώσεις, χωρίς περιεχόμενο, με  τη μικροπολιτική καθώς  και τη πρακτική του  διαχειριστή μικρουποθέσεων  του τύπου «κάνω μερεμέτια που τα διογκώνω, με κύμβαλα και αλαλαγμούς, ως δήθεν σχέδιο και πολιτική», όλα αυτά και άλλα  δεν είναι πολιτική και πολύ περισσότερο δεν είναι προοδευτική πολιτική. Η χώρα  και η ελληνική κοινωνία  έχουν άλλες ανάγκες. Χρειάζονται  προοδευτικές  λύσεις, ταυτότητα,  επάρκεια, ειλικρίνεια. αρχές και όχι κόλπα.

Χρειάζονται οικονομία, εργασία, εισόδημα και  να ξέρουν για  το σήμερα  και το αύριο. Είναι προφανές  ότι ορισμένοι  ό,τι είχαν να πουν το είπαν  και  ορισμένοι  άλλοι  οφείλουν  να αρθούν  στο ύψος των περιστάσεων. Η ολιγαρχία, η διαπλοκή  και οι μνημονιακοί  ολετήρες  άρχισαν τη ανασύνταξη τους. Οι προοδευτικές δυνάμεις τώρα θα ξανά κριθούν .