Με μια πολυσέλιδη ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, ο δικηγόρος και ποιητής Κώστας Σοφιανός θυμίζει την στάση 5 πρέσβεων της δεξιάς παράταξης, σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά.

Ads

Πρόκειται όπως γράφει για «….μία από τον τάφο εναγώνια «επιστολή» των πρέσβεων, Βύρωνος Θεοδωροπούλου, Ευστάθιου Λαγάκου, Γεωργίου Παπούλια και Ιωάννη Τζούνη, (απάντων γνωστών και μη εξαιρετέων στην παράταξή σας, ου μην αλλά, και στην οικογένειά σας, όπως ασφαλώς θα ενθυμείστε)· «επιστολή», η οποία λανθάνει ανεπίδοτη και αποσιωπημένη, εικοσιπέντε όλα έτη στα άδυτα της Ν.Δ. όπου, από τον καιρό του Βουλγαροκτόνου, σαπίζουν τα ανομολόγητα μυστικά του βάλτου, που στοιχειώνουν το, κατά τα άλλα, αρραγές κόμμα σας.

Σας την κοινοποιώ μήπως και, στο και 5 ́, συνειδητοποιήσετε, (πριν σας αναγκάσουν να το συνειδητοποιήσετε τα φέρετρα των παιδιών μας και η, -για πρώτη φορά από συστάσεως του κράτους-, απώλεια εθνικού εδάφους, συμφορές που θα σφραγίσουν ανεξίτηλα την κυβέρνησή σας, και θα πισωγυρίσουν στην δεκαετία του ’50 την χώρα. »

Ολόκληρη η επιστολή