Μια επιστολή – καταγγελία του “Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας“, καλεί σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Σκοτεινή. 

Ads

Το ιστορικό έχει ως εξής:

Κατόπιν παλιότερης προσφυγής του Συλλόγου στο ΣτΕ βγήκε απόφαση η οποία απαγορεύει οποιοδήποτε έργο στην περιοχή. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα η οποία αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο Σύλλογος. Τα μέλη του ζήτησαν από την αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση, κι όπως δηλώνει με έγγραφη απάντησή του το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας: “κατόπιν ελέγχου από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, στις 18 και 24/2/2015 δεν διαπιστώθηκε στο σημείο η τέλεση οποιουδήποτε είδους εργασιών”. Μάλιστα, προσθέτει η υπηρεσιακή απάντηση ότι το Τμήμα Αίγινας έστειλε ήδη “από τις 25/2/2015 έγγραφο και στον Δήμο Πειραιά (Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού της Πόλης/Τομέας Β! Τμήμα Κατασκευών άλλά και στην Περιφέρεια Αττικής ζητώντας την αποστολή αρμόδιου συνεργείου για την διενέργεια αυτοψίας στον εν λόγω χώρο”.

image

Ads

Καθώς από τότε έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες χωρίς στην ουσία τίποτα να έχει διευκρινιστεί και καθώς οι τελευταίες φωτογραφίες των Ενεργών Πολιτών είναι λίγων ημερών μόλις και σαφώς δείχνουν στο συγκεκριμένο σημείο εγκαταστημένα βαριά μηχανήματα και υλικά, θεωρούμε πως και οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, οφείλουν να στείλουν το συντομότερο ένα αρμόδιο κλιμάκιο για την διενέργεια της αυτοψίας.

Η επιστολή του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών:
Αγαπητό Aegina Light
Σας γράφουμε για την πολύπαθη Σκοτεινή, όπου νέο εργοτάξιο-εργοστάσιο (πίσσας η τσιμέντου) ετοιμάζεται εδώ και μερικούς μήνες.
Για μας, η λειτουργία του θα ήταν καταστροφή για το περιβάλλον και το ρέμα που είναι ο κύριος υδροφορέας του νησιού. Για τον ίδιο χώρο είχαμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας που μας δικαίωσε και ακύρωσε την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων, λόγω ελλείψεως  χωροταξικού στην Αίγινα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει  ότι η απόφαση αυτή μας καλύπτει και τώρα, και δεν μπορεί να γίνει οποιοδήποτε έργο εκεί.
Σας στέλνουμε και χρονολογημένες φωτογραφίες, για να δείτε και μόνοι σας την εγκατάσταση και την πρόοδο των εργασιών. Στέλνουμε επίσης και την απάντηση της αστυνομίας σε καταγγελία μας σχετικά με το θέμα.
Φιλικά, 
HP Coulon,  Πρόεδρος – Βάσω Κανελλοπούλου, Γραμματέας
image
21/12/2014

image
 23/9/2014
image
23/9/2014

image
28/4/2015

image
1/2/2015

image
28/4/2015

υ.γ.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μόλις πέρσι τον Ιούλιο σε σχετικό μας άρθρο, αναφερθήκαμε σε ανάρτηση τοπικού blog, που κανείς αρμόδιος ή άμεσα ενδιαφερόμενος δεν διέψευσε και σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματίας κ. Τόγιας διαχειριζόταν παράνομα πίσσα, σε άλλο σημείο του νησιού, στους Λαζάρηδες συγκεκριμένα, για την ασφαλτόστρωση στην ανακατασκευή του παραλιακού. Έλεγε η ανάρτηση του blog: “Και ξαφνικά Δευτέρα πρωί η δασική υπηρεσία αποφάσισε να εφαρμόσει τον νόμο. Πήγε λοιπόν στις εγκαταστάσεις του Τόγια και σταμάτησε τις εργασίες διαχείρισης της πίσσας διότι οι εγκαταταστάσεις της επιχείρησης λειτουργούν σε χαρακτηρισμένη ως δασική περιοχή. Έτσι το έργο σταμάτησε καθώς ο εργολάβος θα πρέπει να φέρει πίσσα από άλλη περιοχή εκτός Αιγίνης.” 
 
Ελπίζουμε να μην ισχύει σήμερα κάτι ανάλογο. Δηλαδή, να γίνει η αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδειχτεί ότι πράγματι δεν υπάρχει θέμα καμιάς παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο συγκεκριμένο σημείο της Σκοτεινής. 

image

Πηγή: Aegina Light