Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ ταραγμένη ιστορία. Από τον ατέλειωτο αγώνα για μια πραγματική ανεξαρτησία στα πραξικοπήματα και από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην οικονομική κρίση, η «μοίρα» δεν αφήνει ελεύθερο χρόνο στους Έλληνες.

Ads

Ο Οδυσσέας Βουδούρης δηλώνει ένας Έλληνας μεταξύ πολλών άλλων, που προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα σε αυτή την τρικυμία. Όπως οι περισσότεροι από μας, «αναζητά την επιστροφή σε μια ιδεατή Ιθάκη, μέσα από τη δράση. Τη δράση που τον φέρνει πιο κοντά στους άλλους ανθρώπους».
 
Γι’ αυτό διάλεξε την Ιατρική ως επάγγελμα, αφοσιώθηκε στην ανθρωπιστική δράση και θέλησε να έχει λόγο για τη διακυβέρνηση της χώρας μας.

Ημερολόγιο μιας διαδρομής – Οδυσσέας Βουδούρης
Από την ιατρική στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
& και από την ανθρωπιστική δράση στην Βουλή

image
 
Ελπίδες, επιτυχίες, απογοητεύσεις, όλα είναι χρήσιμα όταν μπορείς να τα επεξεργαστείς και να τους δώσεις ένα νόημα. Και σε αυτό αποσκοπεί το παρόν βιβλίο. Είναι το ημερολόγιο μιας διαδρομής στη σύγχρονη Ελλάδα, ενός Έλληνα που γύρισε στη χώρα του μετά από 33 χρόνια μη επιλεγμένης ξενιτιάς.

Ads

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη, 25 Απριλίου, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο – Τεχνόπολις στο Γκάζι, Πειραιώς 100, πλησίον του σταθμού Μετρό Κεραμεικός.

Για το βιβλίο μιλούν: ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ο Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Καραμπίνης και ο Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής, Γιάννης Καραϊτιανός.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας.