Τέσσερις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από το ψύχος στην Πολωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 70 από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, την ερχόμενη εβδομάδα, όλη η Πολωνία θα έχει θερμοκρασίες γύρω στους -10 βαθμούς κελσίου, ενώ στο βόρειο τμήμα της χώρας «θα σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις».

Ads

Στη Γερμανία, στο νότιο τμήμα της χώρας, οι πυκνές χιονοπτώσεις «παρέλυσαν χερσαίες κι αεροπορικές» συγκοινωνίες. Στη Βαυαρία, 17χρονο κορίτσι σκοτώθηκε, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό όχημα, όταν ο 21χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου. Άλλα 150 τροχαία σημειώθηκαν στη Γερμανία, ωστόσο όπως σημειώνεται, «ενώ οφείλονταν στα γλιστερά οδοστρώματα, στη μεγάλη πλειοψηφία δεν ήταν σοβαρά».

Στα αεροδρόμια της γερμανίας παρατηρείται, πλέον, μεγάλη έλλειψη αντιψυκτικού υγρού και τα εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια γίνονται με πολλή μεγάλη καθυστέρηση. Στην Φρανκφούρτη 37 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ χθές έγιναν συνολικά 480 ακυρώσεις. Στο Βερολίνο οι ακυρώσεις πτήσεων έφθασαν τις 200.

Πολλές από της πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν της εταιρείας «Easyjet», η οποία διαμαρτυρήθηκε στις αρχές του Βερολίνου για την έλλειψη αντιψυκτικού υγρού για τα αεροσκάφή της, που «συνδέουν» το Βερολίνο με 30 προορισμούς, στη Βρετανία κι σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ads