Αιχμές κατά του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, άφησε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέας Μητσός.

Ads

Ο κ. Μητσός που παραιτήθηκε τη Δευτέρα, κατηγόρησε τον κ. Πανάρετο για υπέρσυγκεντρωτισμό που έχει ως αποτέλεσμα οι προκηρύξεις των ερευνητικών προγραμμάτων να παραμένουν στο γραφείο του και να κινδυνεύει η απορρόφηση κονδυλιών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Μια προσέγγιση συνολικής απαξίωσης των πάντων, ότι όλοι είναι χάλια όλοι είναι για πέταμα κτλ. Δεν έχω αυτή την άποψη και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να επικρατήσει μια τέτοια άποψη στη λογική με την οποία δουλεύουμε» υποστήριξε τονίζοντας ότι ο υφυπουργός Παιδείας απαξίωνε συνολικά τον πανεπιστημιακό κόσμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε πάντως ότι το υπουργείο άλλαξε ριζικά τον τρόπο υποβολής και αξιολόγησης προγραμμάτων έρευνας σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές. Πρόσθεσε ότι οι νέες διαδικασίες θα παρουσιασθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ads

«Να διερευνηθούν άμεσα από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας οι καταγγελίες του κ. Μητσού ζητεί από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.