Παρακρατικό σχέδιο προσωπικής του εξόντωσης, με μπροστάρηδες τον Γιάννη Παπαγιάννη και το blog fimotro, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μέσα από το περιοδικό Hot Doc. Για «μείζον πολιτικό θέμα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ads

«Ανέλαβε το βάρος, να δημοσιεύσει την πλαστή απόδειξη που με εμφάνιζε ως έμμισθο της ΕΥΠ. Κινήθηκα τότε νομικά εναντίον του και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου έγινε το εξής απίστευτο. Παρότι υπήρχε ολόκληρη δικογραφία στην οποία ο Παπαγιάννης εμφανιζόταν ως εκβιαστής του διευθυντή του Mega Παναγιωτόπουλου και είχε ταυτοποιηθεί ως διαχειριστής του Fimotro, ο εισαγγελέας διέταξε απλώς προκαταρκτική έρευνα. Ο Παπαγιάννης με μήνυσε για ψευδή καταμήνυση και ω του θαύματος, η μήνυση Παπαγιάννη έχει προωθηθεί στη Δικαιοσύνη εν αντιθέσει με τη δική μου του συκοφαντημένου που αγνοείται η τύχη της», καταγγέλλει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κάνει λόγο για ενέδρα σε βάρος του τον Σεπτέμβριο του 2012.
 
Ο εκδότης του Ηοt Doc προσθέτει: «Ο Παπαγιάννης φέρεται πλέον (και είναι ο μοναδικός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο ρόλος του) ως εκείνος που εξυπηρέτησε μια ομάδα συκοφαντών αλλά και δολοφόνων. Μιας σπείρας δηλαδή με παρακρατική λειτουργία (…) χρησιμοποιεί την ανωνυμία για να αποφεύγει δυσάρεστες νομικές εξελίξεις σε βάρος του, απ’ όσους κατά καιρούς, προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με καταγγελίες για το ρόλο του, μέσω του Fimotro».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι καταγγελίες του περιοδικού Hot Doc και του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν της άμεσης και πλήρους διαλεύκανσής τους από τις αρμόδιες αρχές.
 
«Δεν είναι η πρώτη καταγγελία σχετικά με μια οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Είναι σίγουρα, όμως, η πιο σοβαρή, στο βαθμό που φέρεται να εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, ένα ευρύ δίκτυο παρακρατικών μηχανισμών, με στόχο την ελεύθερη δημοσιογραφία και τους εκπροσώπους της», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Η δημοκρατία απειλείται από τέτοιες πρακτικές και η δημοσιογραφία πρέπει να προστατευτεί».