Το διαδίκτυο έχει κάνει την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό ευκολότερη από ποτέ. Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Σύμφωνα με μια έρευνα, περίπου οι μισοί νέοι ηλικίας 11 έως 16 ετών έχουν δει πορνογραφικό υλικό online, και οι περισσότεροι το είχαν δει σε ηλικία μικρότερη των 14. Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες, αυτό είναι πολύ επίφοβο εξαιτίας των επιπτώσεων που έχει το πορνό στην σεξουαλική υγεία των αντρών.

Ads

Όπως έδειξαν στην έρευνά τους, η συχνή και υπέρμετρη έκθεση σε πορνογραφικό υλικό συσχετίζεται με προβλήματα δυσλειτουργίας των αντρών. Πολλοί εμφανίζονται αδιάφοροι απέναντι στο σεξ με έναν πραγματικό σύντροφο, και λιγότερο ικανοί να συνδεθούν με τον άνθρωπο αυτό στην κρεβατοκάμαρα. Αντιθέτως, όμως, το πορνό φαίνεται να μην έχει αυτές τις επιπτώσεις στις γυναίκες.

Η έρευνα πήρε ως δείγμα 300 άντρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών, που ήταν ασθενείς στην ουρολογική κλινική του Ναυτικού Ιατρικού Κέντρου του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Το 20% των αντρών δήλωσε ότι βλέπει πορνό τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ το 4% δήλωσε ότι προτιμά να αυνανίζεται βλέποντας πορνό παρά να κάνει σεξ με την σύντροφό του.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν έναν έντονο συσχετισμό εκείνων που δήλωσαν ότι βλέπουν πορνό συχνά και εκείνων που ανέφεραν ότι δεν έχουν όρεξη για σεξ αλλά και στυτικά προβλήματα.

Ads

Σύμφωνα με τον Τζόζεφ Αλουκαλ, διευθυντή του τμήματος ανδρικής αναπαραγωγικής υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το πορνό ίσως θέτει στους νέους εξωπραγματικούς στόχους, προκαλώντας άγχος σχετικά με τη λίμπιντό τους όταν στην πραγματικότητα αυτοί δεν επιτυγχάνονται. “Μπορεί να βλέπουν κάτι σε αυτές τις ταινίες και να θέλουν να το κάνουν. Όταν δεν πετυχαίνει, τους προκαλεί μεγάλο άγχος”, δήλωσε στον Independent.