Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία που μπορεί να συναντήσει κανείς στον κόσμο με απίστευτη θέα και φυσική ομορφιά. Όταν το συναντά κανείς καταλαβαίνει ότι η φύση ήταν πολύ γενναιόδωρη σε κάποια μέρη.

Ads

Ο λόγος για το Grand Canyon, ένα μακρύ φαράγγι που σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο και βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα.

Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν εκεί κάθε χρόνο. Το Grand Canyon διαθέτει μερικές από τις καθαρότερες ατμόσφαιρες του έθνους, με ορατότητα στις καθαρές μέρες κατά μέσο όρο 90 έως 110 μίλια.

Είναι δύσκολο να κοιτάξετε το φαράγγι και να μην είστε περίεργοι για τη γεωλογία. Ο βράχος που χρονολογείται 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια βρίσκεται στο κάτω μέρος. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο σχηματίστηκε το φαράγγι εξακολουθεί να είναι ασαφής, αλλά οι γεωλόγοι γενικά συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργήθηκε κατά τα τελευταία πέντε εκατομμύρια χρόνια. 

Πάρτε μια γεύση από το Grand Canyon μέσα από μαγικές φωτογραφίες του National Geographic.

Ads

image

image

image

image

image

image

image