Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν ο ύπνος ανάμεσα σε ράφια βιβλιοθήκης, όπου θα μπορείτε να διαλέγετε το αγαπημένο σας βιβλίο για να διαβάσετε; Ένα πρωτότυπο hostel στο Κιότο το σκέφτηκε για σας και το έκανε πράξη.

Ads

Το Kyoto Book and Bed είναι το δεύτερο hostel που άνοιξε τις πόρτες του μετά το Tokyo Book and Bed και διαφέρει πολύ από όλα τα υπόλοιπα, αφού οι επισκέπτες κοιμούνται σε ράφια ανάμεσα στα βιβλία.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ράφια ακριβώς, αλλά για κουκέτες χτισμένες ανάμεσα στα ράφια. Οι δημιουργοί του hostel υπόσχονται έναν καλό ύπνο, που δεν βασίζεται σε άνετα στρώματα, αφράτα μαξιλάρια και πουπουλένια παπλώματα αλλά σε μια μοναδική εμπειρία ανάγνωσης.

Κάθε «δωμάτιο» έχει απλά ένα μονό στρώμα και ένα φωτάκι ανάργωσης. Αλλά τι άλλο θα ήθελαν οι πραγματικοί λάτρεις των βιβλίων;

image

Ads

image

Σημειώνεται, ότι οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5.000 βιβλία στα αγγλικά και τα ιαπωνικά, τα οποία δεν είναι προς πώληση. Υπάρχει επίσης χώρος όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν παγωμένες μπύρες, κάτι σαν μπαρ θα λέγαμε. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

image

image

image