Παγκόσμια πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα πραγματοποιήσει η καινούρια μεγάλου μήκους ταινία του Κώστα Γαβρά, με τον τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room). Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.

Ads

Πρόκειται για την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι σ’ ένα δίκτυο εξουσίας. Παρουσιάζεται ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία, προσαρμοσμένη στην σύγχρονη εποχή.

Στο καστ συναντάμε σπουδαίους ηθοποιούς, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Ο Κώστας Γαβράς συνεργάζεται για τέταρτη φορά με τον Ούλριχ Τούκουρ – πρωταγωνιστή της ταινίας «Αμήν.» (Amen. – 2002) – καθώς και με τους: Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς και Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

image

Ads

Από την Ελλάδα, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης και Θέμης Πάνου, ενώ ειδική αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στην ελληνικής καταγωγής, Ιταλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτη, Βαλέρια Γκολίνο, που συμμετέχει στο καστ.

Διαβάστε επίσης:

Επτά χρόνια μετά το «Κεφάλαιο» (Le Capital – 2012), ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός, Κώστας Γαβράς, επιστρέφει δυναμικά, έχοντας στη διάθεσή του ένα πολυσυλλεκτικό καστ. Το φιλμ «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room – 2019), αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην ταινία φέρουν ο καθένας την εθνικότητά του, σύμφωνα με την επιθυμία του σκηνοθέτη.

image

Έτσι για παράδειγμα, ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ και ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στη Ρίγα, στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο.

image

«Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω την ταινία εδώ στην Αθήνα, όπου και μπορώ να μιλάω ελληνικά με το εξαιρετικό μου συνεργείο, που αποτελείται από τον Γιώργο Αρβανίτη (διευθυντής φωτογραφίας), τον Σπύρο Λάσκαρη (καλλιτεχνικός διευθυντής), τον Άγη Παναγιώτου (κοστούμια) και τους δύο ταλαντούχους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτη, Αρσένη Πολυμενόπουλο και Χρήστο Χουλιάρα και τους υπόλοιπους τεχνικούς μας. Οι τοποθεσίες που βρήκαμε εδώ στην Αθήνα για τα γυρίσματα είναι τόσο υπέροχες όσο η ζεστασιά και η φιλοξενία των ανθρώπων.» – Κώστας Γαβράς

image

Η ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room), θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας Odeon.

Διαβάστε επίσης:

image

To 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, στο Λίντο της Βενετίας.