Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν…

Κόντρα σε όλα – Alpha, 21:00

Α’ Προβολή. Βιογραφικό δράμα, αμερικανικής παραγωγής 2019
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Σενάριο: Τζεζ Μπατεργουορθ, Τζον-Χένρι Μπάτεργουορθ, Τζέισον Κέλερ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Καλτριονα Μπάλφι

Ads

H αληθινή ιστορία της συνεργασίας (και προσωπικής φιλίας) του πρώην πρωταθλητή οδηγού και μετέπειτα σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι και του χαρισματικού οδηγού και μηχανικού αυτοκινήτων Κεν Μάιλς, στην κυριολεκτική κούρσα να δημιουργήσουν το ιδανικό αγωνιστικό για τη Ford, ώστε να καταφέρει να κερδίσει τη θρυλική Ferrari στη μαραθώνια κούρσα του Λε Μαν, το 1966.


 

Darling – ΕΡΤ3, 22:00

Η ταινία Ντάρλινγκ είναι κωμωδία παραγωγής 1965

Σκηνοθεσία Τζον Σλέσιντζερ. Π
ρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Τζούλι Κρίστι, ο Ντερκ Μπογκάρντ και ο Λόρενς Χάρβεϊ.

Η ταινία έλαβε 5 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Πρωτότυπου Σεναρίου και Κοστουμιών. Η ταινία που αποτελεί σύμβολο των ξέφρενων ρυθμών στην Αγγλία της δεκαετίας του ’60, έλαβε την 83η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που θεσπίστηκε από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Η Νταϊάνα Σκοτ (Τζούλι Κρίστι) είναι μια πανέμορφη Αγγλίδα που εργάζεται ως μοντέλο κι είναι αποφασισμένη να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρησιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δημοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ (Ντερκ Μπογκάρντ), με τη βοήθεια του οποίου της ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών.

Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει την οικογένειά του για εκείνη, αλλά η Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ώστε να μη διστάσει να τον απατήσει με άλλους. Η γνωριμία της με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ (Λορενς Χάρβεϊ) την κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τη Νταϊάνα, η οποία ζει τους ξέφρενους ρυθμούς και την τρέλα της δεκαετίας του ’60.

Μια «Βροχερή Μέρα» με Γούντι Άλεν στη Nova

Απόψε στο Novavinema 1HD στις 22:00 θα προβληθεί η ρομαντική κομεντί «A Rainy Day in New York» με τους Timothee Chalamet, Elle Fanning, Jude Law, Liev Schreiber σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν.

Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει μέχρι το Μανχάταν για ένα, υποτίθεται, χαλαρό Σαββατοκύριακο, αλλά ανάμεσά τους μπαίνουν μεγάλοι σκηνοθέτες, λαμπεροί ηθοποιοί, γοητευτικές υπάρξεις και… πολλή βροχή!