Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Πέμπτη, το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει το δράμα «Μετά τον Χωρισμό», την πολυσυζητημένη «Ιστορία Γάμου» με τους Άνταμ Ντράιβερ και Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά και τη φετινή Χρυσή Άρκτος του Βερολίνου.

Μετά το Χωρισμό, ERT2, 22.00

Γαλλική ταινία του Ξαβιέ Λεγκράν, με τους Λεά Ντρικέ, Ντενίς Μενοσέ, Τομά Γκιοριά

Ads

Η Μιριάμ και ο Αντουάν μοιράζονται την κηδεμονία του γιου τους Ζουλιάν. Εκείνος θέλει να μείνει μαζί της, αλλά σταδιακά διαπιστώνει πως είναι παγιδευμένος ανάμεσα σε μια φοβισμένη, υπερπροστατευτική μητέρα κι έναν ανεξέλεγκτα βίαιο πατέρα.

Ιστορία Γάμου, Netflix

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπακ με τους: Άνταμ Ντράιβερ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Λόρα Ντερν

Ένα παντρεμένο ζευγάρι σε διαδικασία διαζυγίου προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί του από το χωρισμό, την ώρα που η σχέση του καταρρέει.

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό, Cinobo

Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε με τους: Κάτια Πασκάριου, Κλαούντια Ιερεμία, Νικοντίμ Ουγκουρεάνου

Απόλυτα επίκαιρη, απόλυτα μοντέρνα και απόλυτα meta, η καυστική κοινωνική σάτιρα του Ρουμάνου Ράντου Ζούντε, που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021 κερδίζοντας τη Χρυσή Άρκτο, αποτελεί την πρώτη σπουδαία κινηματογραφική αποτύπωση της εποχής του Covid-19.

Ένα ζευγάρι κινηματογραφεί το δικό του ερασιτεχνικό porn tape, όταν όμως αυτό διαρρέει στο διαδίκτυο, η πρωταγωνίστρια του προσπαθεί να διασφαλίσει τη θέση της στο σχολείο όπου εργάζεται, όσο η κοινωνική συνοχή παραπαίει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.