Ο σπουδαίος δημιουργός από τη Νότια Κορέα, Λι Τσάνγκ-ντονγκ, κάθεται και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη το διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι: «Παιχνίδι με τη Φωτιά» (Burning). Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες της νέας σεζόν, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε στο 24ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Ads

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά / Burning
Σκηνοθεσία: Λι Τσάνγκ-ντονγκ / Lee Chang-dong
Σενάριο: Jung-mi Oh, Lee Chang-dong, based on the short story “Barn Burning” by Haruki Murakami
Πρωταγωνιστούν: Ah-In Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon, Soo-Kyung Kim
Φωτογραφία:
Μοντάζ:
Χώρα Παραγωγής: Νότια Κορέα
Έτος Παραγωγής: 2018
Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21:45, στον Κινηματογράφο Δαναός 1

image

Ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι εμπνέει έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του Ασιατικού Σινεμά. Ο Λι Τσάνγκ-ντονγκ παρουσιάζει ένα μικρό αριστούργημα πάνω στην ερωτική εμμονή, συγκεντρώνοντας πανηγυρικά τις καλύτερες κριτικές που γράφτηκαν για διαγωνιζόμενη ταινία την τελευταία δεκαετία στο Φεστιβάλ Καννών.

Ads

Το φιλμ είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 1992 με τον τίτλο «Barn Burning». Ένας καθρέφτης των ταξικών αντιπαραθέσεων της Κορέας, αλλά ταυτόχρονα κι ένα σύνθετο κινηματογραφικό παζλ ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα.

Ο σκηνοθέτης των αγαπημένων ταινιών «Ποίηση» (2010) και «Κρυφή Λιακάδα» (2007), επιστρέφει εντυπωσιακά με τη νέα του δημιουργία. Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» (Burning), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο, στο 71ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο FIPRESCI, της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

image

Πρόκειται για την έκτη μεγάλου μήκους δημιουργία του Λι Τσάνγκ-ντονγκ. Το φιλμ περιστρέφεται γύρω από ένα μαγευτικό αίνιγμα το οποίο χτίζεται με κεντρικούς ήρωες, έναν επαρχιώτη νεαρό, μια όμορφη γυναίκα από το παρελθόν του, αλλά κι έναν ευκατάστατο άντρα.

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» θα προβληθεί στο Τμήμα του Φεστιβάλ με τον τίτλο «Festival Darlings». Ένα τμήμα της διοργάνωσης που αποτελείται παραδοσιακά από τις σημαντικότερες ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, οι οποίες έχουν διακριθεί στα κορυφαία Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του εξωτερικού και περιλαμβάνει τις πολυαναμενόμενες δημιουργίες, της νέας σεζόν.

24ες Νύχτες Πρεμιέρας

image

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, για περισσότερα από είκοσι χρόνια, μεταμορφώνουν το κέντρο της Αθήνας σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως masterclass, συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε και φέτος από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο 24o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.