Αυτές τις δύσκολες ημέρες του περιορισμού μας στις κατοικίες, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, είναι μία καλή ευκαιρία, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής, να ανακαλύψουμε φιλμ, βιβλία και μουσικές, που ίσως έχουμε αμελήσει λόγω έλλειψης χρόνου. Γι’ αυτόν τον λόγο, σας προτείνουμε τα δέκα καλύτερα Γουέστερν του 21ου αιώνα.

Ads

Από τους «Μισητούς Οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο, μέχρι το «Γουέστερν» της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ και από το «Πάση Θυσία» του Ντέιβιντ Μακένζι, στο «Τσεκούρι από Κόκκαλο» του Σ. Κρεγκ Ζάχλερ. Ραντεβού στην Άγρια Δύση.

Διαβάστε Επίσης:

«Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» (Hostiles – 2017) του Σκοτ Κούπερ

Ads

image

1892, Νιου Μέξικο: Ο θρυλικός λοχαγός Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ (Κρίστιαν Μπέιλ) αναλαμβάνει μία τελευταία αποστολή πριν αποστρατευτεί. Πρέπει να συνοδέψει το Κίτρινο Γεράκι – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένεια του πίσω στα ιερά εδάφη τους. Μετά από 20 χρόνια βίαιων εχθροπραξιών, αυτή η ειρηνική χειρονομία είναι αδιανόητη, όσο και οδυνηρή. Μαζί, θα παλέψουν ενάντια σε εξαντλητικά τοπία και την βιαιότητα των ανθρώπων, διασώζοντας μία νεαρή χήρα (Ρόζαμουντ Πάικ) εν μέσω του μακελειού της δολοφονημένης της οικογένειας. Δύο σπουδαίοι πολεμιστές, κάποτε αντίπαλοι στο πεδίο της μάχης, πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και να βρουν την ειρήνη σε μία ασυγχώρητη γη.

Μία ηρωική οδύσσεια επιβίωσης, το «Hostiles», είναι μία ιστορία όχι για την απόσταση που διανύεις ή τις μάχες που δίνεις, αλλά για το ταξίδι προς τον σεβασμό, τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση. Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέσι Πλέμονς, Ουές Στούντι.

«Γουέστερν» (Western – 2017) της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ

Μια σπουδαία Γερμανίδα σκηνοθέτιδα επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια με ένα δικό της «Γουέστερν». Μέσα από τα μάτια ενός μοναχικού παρατηρητή που επιβλέπει ένα μεγάλο έργο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας σύγκρουσης πολιτισμών.

Στον δικό της ορισμό αυτού του ανδροκρατούμενου είδους, οι καουμπόηδες είναι οι Γερμανοί υπάλληλοι μιας κατασκευαστικής εταιρείας που αναλαμβάνει έργα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι Ινδιάνοι είναι οι Βούλγαροι γηγενείς που φαντάζουν εξωτικοί – άλλοτε διασκεδαστικοί κι άλλοτε επικίνδυνοι – στα μάτια των εισβολέων, αλλά η Δύση παραμένει άγρια και σταθερά προσανατολισμένη στην «ανάπτυξη».

Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της, η Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ, προσεγγίζει το θέμα της πολυπολιτισμικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γερμανίδα σκηνοθέτης μας δείχνει πως ακόμα και οι δυσκολίες της διαφορετικής γλώσσας μπορούν να ξεπεραστούν μπροστά στα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης των λαών και στην αναζήτηση του ατόμου για ένα καλύτερο αύριο.

«Πάση Θυσία» (Hell or High Water – 2016) του Ντέιβιντ Μακένζι

Σε μια ιστορία για τη σύγκρουση της Παλαιάς με τη Νέα Δύση, δυο αδέλφια, ο Τόμπι (Κρις Πάιν), ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του και ο Τάνερ (Μπεν Φόστερ), ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος θα συνεργαστούν, για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία.

image

Οι ένοπλες ληστείες είναι η τελευταία τους ελπίδα, να πάρουν πίσω το μέλλον που – δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό τους – τους πήραν κάτω από τα πόδια τους. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου, αθυρόστομου Τεξανού Ranger (Τζεφ Μπρίτζες) που ψάχνει για έναν τελευταίο θρίαμβο, την παραμονή της συνταξιοδότησης του. Καθώς τα δυο αδέλφια σχεδιάζουν μια τελευταία ληστεία που θα ολοκληρώσει το σχέδιο τους, τα πάντα θα κορυφωθούν σε μια τελική αναμέτρηση, ανάμεσα στον τελευταίο έντιμο άνθρωπο του νόμου και τα δυο αδέρφια, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, πλην της οικογένειας τους.

Ο Ντέιβιντ Μακένζι, μετά το εξαιρετικό δράμα φυλακών που κυκλοφόρησε το 2013, «Γροθιές στους Τοίχους» (Starred Up), με πρωταγωνιστή τον ανερχόμενο Τζακ Ο’ Κόνελ, επιστρέφει δριμύτερος, με τη νέα του δημιουργία: «Πάση Θυσία» (Hell or High Water – 2016). Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης από την Σκωτία, παρουσιάζει μια σύγχρονη, δραματική περιπέτεια, με χώρο δράσης το Δυτικό Τέξας και με πρωταγωνιστές τους Τζέφ Μπρίτζες, Κρις Πάιν και Μπεν Φόστερ. Η ταινία απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και τέσσερις στα Όσκαρ.

«Για μένα, αυτό που κάνει αυτήν την ταινία τόσο συναρπαστική είναι ότι θέτει προβληματισμούς για θέματα της σύγχρονης αμερικανικής ζωής: τη φυλή, τα όπλα, τις καταχρήσεις των τραπεζών, την απώλεια της παλιάς Δύσης και των αξιών της, τη διάσπαση των οικογενειών και της κοινωνίας, την ανάγκη των Αμερικάνων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ως αουτσάιντερ, το αισθάνθηκα προνόμιο να έχω την ευκαιρία να αιχμαλωτίσω ένα στιγμιότυπο του αμερικανικού έθνους κοντά στην προεκλογική περίοδο. Προσπάθησα πολύ να κάνω μια ταινία που είναι όσο το δυνατόν πιο Αμερικάνικη και αισθάνθηκα υποχρεωμένος να δείξω σεβασμό προς αυτή τη χώρα.» – Ντέιβιντ Μακένζι

«Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» (The Magnificent Seven – 2016) του Αντουάν Φουκουά

Με την πόλη του Rose Creek κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο του Bartholomew Boge (Πίτερ Σάρσγκαρντ), οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες: ο Sam Chisolm (Ντένζελ Ουάσινγκτον), ο Josh Farraday (Κρις Πρατ), ο Goodnight Robicheaux (Ίθαν Χοκ), ο Jack Horne (Βίνσεντ Ντονόφριο), ο Billy Rocks (Μπουνγκ Χουν Λι), ο Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) και ο Red Harvest (Martin Sensmeier). Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.

image

O σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά (Training Day – 2001), οραματίζεται μια καινούργια ανάγνωση πάνω στην κλασσική ιστορία της Metro-Goldwyn-Mayer και της Columbia Pictures,  του 1960 καθώς το «Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι» (The Magnificent Seven), βασίζεται στο θρυλικό φιλμ του Ακίρα Κουροσάβα, «Οι Επτά Σαμουράι» (Seven Samurai – 1954). Πρωταγωνιστούν: Κρις Πρατ, Χέιλι Μπένετ, Βίνσεντ Ντονόφριο, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ματ Μπόμερ, Ίθαν Χοκ, Καμ Γκίγκαντετ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Βίνι Τζόουνς, Μπουνγκ Χουν Λι, Σον Μπρίντζερς. Ένα αξιόλογο γουέστερν, με καλό καστ εκ των οποίων ξεχωρίζει η εμβληματική παρουσία του Ντένζελ Ουάσινγκτον και η κινηματογραφική του συνάντηση με τον Ίθαν Χοκ (Training Day – 2001).

«Οι Μισητοί Οκτώ» (The Hateful Eight – 2015) του Κουέντιν Ταραντίνο

Το «The Hateful Eight» είναι ένα «γουέστερν δωματίου» το οποίο συγκεντρώνει οκτώ εκκεντρικούς και θανάσιμα επικίνδυνους χαρακτήρες κάτω από την ίδια στέγη, και τους παρακολουθεί όσο εκείνοι προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί. Όπως και στο «Django Unchained», η ταινία εξερευνά με τον τρόπο της ιδιαίτερα επίκαιρες θεματικές και ιδιαίτερα εκείνη της φυλετικής έντασης που ελλοχεύει στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και αιώνες. Ο σκηνοθέτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

image

«Όταν μιλάς για την εποχή σου με μια ιστορία που διαδραματίζεται στο παρόν, μπορεί να περιορίζεις λίγο αυτό που μπορείς να πεις. Μου αρέσει να λέω ό,τι έχω να πω με τη μάσκα του σινεμά είδους. Κανένα άλλο είδος δεν έχει μιλήσει καλύτερα για την Αμερική απ’ ό,τι το γουέστερν, μ’ ένα υπόγειο τρόπο πάντα. Τα γουέστερν της δεκαετίας του ’50 προέβαλαν την Αμερική του Αϊζενχάουερ, εκείνα του ’70 είναι πολύ πιο κυνικά και αντι-καθεστωτικά και μετά στη δεκαετία του ’80 επέστρεψαν στον πατριωτισμό, επηρεασμένα από τον Ρίγκαν. Όσο κάναμε την ταινία, βλέπαμε στην τηλεόραση πολλά από τα ζητήματα της ταινίας να αναβιώνουν δυστυχώς στις ειδήσεις.» – Κουέντιν Ταραντίνο

Τρία χρόνια μετά το βραβευμένο με δύο Όσκαρ φιλμ, «Django ο Τιμωρός», ο δραστήριος και πολυπράγμων Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Οι Μισητοί Οκτώ». Στο καστ συναντάμε κλασσικούς και αγαπημένους συνεργάτες του καλλιτέχνη, που μαζί με νέες προσθήκες, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Με καλές ερμηνείες και υπέροχη φωτογραφία, η όγδοη μεγάλου μήκους ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη, συνοδεύεται από ένα αξιομνημόνευτο μουσικό σκορ, το οποίο υπογράφει ο μετρ του είδους, Ένιο Μορικόνε.

«Slow West» (2015) του Τζον Μακλίν

Ο 16χρονος αριστοκράτης Τζέι (Κόντι Σμιτ-Μακφί) μεγαλώνει στα Χάιλαντς της Σκωτίας μαζί με την Ρόουζ (Κάρεν Πιστόριους), την κόρη ενός ταπεινού αγρότη. Ενώ οι δυο τους συνειδητοποιούν ότι η φιλία τους με τα χρόνια εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο, ο πατέρας της Ρόουζ αποφασίζει να μεταφέρει την οικογένειά του στην Αμερική. Συντετριμμένος για την απώλειά του, ο Τζέι γυρνά την πλάτη του στην προνομιούχο ζωή του και ξεκινά να βρει τη χαμένη του αγάπη στη νέα ήπειρο.

image

Εκεί, συναντά έναν επικίνδυνο και μυστηριώδη περιπλανώμενο, τον Σίλας Σέλεκ (Μάικλ Φασμπέντερ). Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα. Μαζί, διασχίζουν ένα πανέμορφο αλλά και δυσοίωνο τοπίο, που κατοικείται από κάθε είδους και καταγωγής ανθρώπους, όπως τον εκκεντρικό και απειλητικό Πέιν (Μπεν Μέντελσον), του οποίου το παρελθόν είναι χαραγμένο στο κορμί του με συμβολικά τατουάζ…

Ο Μάικλ Φασμπεντερ («Hunger», «Shame», «12 Χρόνια Σκλάβος») καλπάζει στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα σ’ ένα δυνατό και ατμοσφαιρικό γουέστερν που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζον Μακλίν, του βραβευμένου με BAFTA σκηνοθέτη για την μικρού μήκους ταινία «Pitch Black Heist» στην οποία πρωταγωνιστούσε επίσης ο Φασμπέντερ. Ο ανερχόμενος νεαρός πρωταγωνιστής Κόντι Σμιτ-Μακφί είναι ικανοποιητικός στον βασικό ρόλο, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει ο έμπειρος Αυστραλός ηθοποιός, Μπεν Μέντελσον – The Place Beyond the Pines (2012), Lost River (2014). Τα γυρίσματα έγιναν εξ ολοκλήρου στη Νέα Ζηλανδία, με τη σκωτσέζικη μουσική εποχής να συνοδεύει ιδανικά το υπαρξιακό αυτό road movie.

«Τσεκούρι από Κόκκαλο» (Bone Tomahawk – 2015) του Σ. Κρεγκ Ζάχλερ

Όταν μια φυλή άγριων κανίβαλων Ινδιάνων απαγάγει την όμορφη Σαμάνθα (Λίλι Σίμονς) από την μικρή πόλη Λαμπερή Ελπίδα, μια ετερόκλητη ομάδα πιστολάδων καθοδηγούμενη από τον Σερίφη Φράνκλιν Χαντ (Κερτ Ράσελ), ξεκινά να τη φέρουν πίσω. Όμως οι εχθροί τους είναι πιο αδίστακτοι από όσο κανείς μπορεί να φανταστεί, βάζοντας έτσι την αποστολή, αλλά και την ίδια την επιβίωση τους, σε θανάσιμο κίνδυνο.

image

Το «Τσεκούρι από Κόκκαλο» αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του πρωτοεμφανιζόμενου Σ. Κρεγκ Ζάλερ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ενδιαφέρον σύνολο ηθοποιών και να κερδίσει εύκολα τις εντυπώσεις, σ’ αυτό το ατμοσφαιρικό και βίαιο γουέστερν, που συνδυάζει ιδανικά την περιπέτεια με το θρίλερ, διαθέτοντας βέβαια και τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ. Πρωταγωνιστεί ο Κερτ Ράσελ, ο οποίος μετά τους «Μισητούς Οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει και ξαναφορά τις μπότες και τα σπιρούνια του, για να ηγηθεί ενός ετερόκλητου αλλά αξιόλογου καστ. Ο Ράσελ, γίνεται ο οδηγός μας σ’ ένα σκληρό και ωμό οδοιπορικό μιας τρομοκρατημένης αποστολής διάσωσης στην Παλιά Δύση, σε μια ταινία που ανατρέπει όλες τις συμβάσεις του είδους. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κερτ Ράσελ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Λίλι Σίμονς.

«Η Επιστροφή» (The Revenant – 2015) του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε, τον Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σ’ ένα ηρωικό ταξίδι προς την προσωπική λύτρωση.

image

Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, η «Επιστροφή» φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του καταξιωμένου και βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου («Birdman», «Babel»). Μία επική περιπέτεια στην Αμερική του 19ου αιώνα που βυθίζει τους θεατές σε μια πραγματικότητα απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά και κινδύνων, καθώς εξερευνά πρωτογενή ένστικτα, όχι μόνο για την επιβίωση, αλλά και την αξιοπρέπεια του ανεξάρτητου ατόμου.

«Ποιοι είμαστε όταν δεν μας μένει τίποτα; Από τι είμαστε φτιαγμένοι και για τι είμαστε ικανοί; Για πάνω από πέντε χρόνια, αυτό το πρότζεκτ ήταν ένα όνειρο για μένα. Είναι μια έντονη, συναισθηματική ιστορία με φόντο ένα πανέμορφο, επικό φόντο, που εξερευνά τις ζωές ανθρώπων που υπέφεραν σωματικά αλλά ωριμάζουν πνευματικά. Προσπαθήσαμε να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που περνούσαν τότε οι άνδρες αυτοί. Και περάσαμε πολλές σωματικές και  τεχνικές δυσκολίες για να βγάλουμε κάθε ειλικρινές συναίσθημα από την απίστευτη αυτή περιπέτεια.» – Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

«Μέχρι το Τέλος» (The Homesman – 2014) του Τόμι Λι Τζόουνς

Στη Νεμπράσκα του 1854 και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας ξεχασμένης συνοριακής κωμόπολης, ζει μία μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι (Χίλαρι Σουάνκ). Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών (Γκρέις Γκάμερ, Μιράντα Ότο, Σόνια Ρίχτερ) προς τα σύνορα με την ανατολή. Στον δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του Μπρίγκς (Τόμι Λι Τζόουνς), ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν και μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς. Ανάμεσα σε χιονοθύελλες και απροσδόκητες, επικίνδυνες, συναντήσεις με έποικους αλλά και Ινδιάνους, οι δύο μοναχικοί μας ήρωες έρχονται τόσο κοντά, που η Μαίρη καταλήγει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπρίγκς! Όποια όμως κι αν είναι τελικά η απόφαση του Μπρίγκς – αν θα διαλέξει δηλαδή μία όμορφη σύζυγο ή αν θα συνεχίσει την εργένικη ανεμελιά – το σίγουρο είναι ότι η ζωή θα είναι πλέον διαφορετική και για τους δυο τους…

Ο βραβευμένος – για το φιλμ The Fugitive του 1993 – με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, Αμερικανός ηθοποιός, Τόμι Λι Τζόουνς, επιστρέφει πίσω από την κάμερα με τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα μετά το φιλμ «Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα» (The Three Burials of Melquiades Estrada) του 2005, με μία συναρπαστική κινηματογραφική αποστολή στην αφιλόξενη Άγρια Δύση. Εκτός από τον Τόμι Λι Τζόουνς, στο πλευρό του πρωταγωνιστούν: η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ, Χίλαρι Σουάνκ, η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ, η Γκρέις Γκάμερ του «Frances Ha» και του τηλεοπτικού «Newsroom», ο Τζέιμς Σπέιντερ, και πολλοί ακόμη αξιόλογοι ηθοποιοί, που συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό χαρακτήρων. Παρά το αργά εξελισσόμενο σενάριο, η γεμάτη υπέροχες ερμηνείες και συγκλονιστικές ανατροπές ιστορία, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

«Django Unchained» (Django ο Τιμωρός – 2012) του Κουέντιν Ταραντίνο

Δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο, στον αμερικάνικο Νότο, ο Django (Jamie Foxx) ένας σκλάβος που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τα πρώην αφεντικά του, εκπαιδεύεται σαν κυνηγός επικηρυγμένων από τον γερμανικής καταγωγής Dr. King Schultz (Christoph Waltz) που τον χρειάζεται για να εντοπίσει τους φονικούς αδερφούς Brittles.

image

Οι δυο τους τα καταφέρνουν και είναι η σειρά του Django να ζητήσει τη βοήθεια του Dr.Schultz για να βρει την Broomhilda, την γυναίκα του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο. Η έρευνα τους οδηγεί στον Calvin Candie (Leonardio DiCaprio), τον ιδιοκτήτη της “Candyland” μιας κακόφημης φυτείας όπου οι άντρες σκλάβοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι θανάτου, ενώ οι γυναίκες σκλάβες κακοποιούνται σεξουαλικά.

Το τρομερό παιδί του αμερικανικού σινεμά παρουσιάζει ένα θανάσιμο παιχνίδι, μεταξύ ζωής και θανάτου, βάζοντας στο στόχαστρο του τις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό. Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Γουάσινγκτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάσα Μπαρόν Κοέν, Κερτ Ράσελ, Κριστόφ Γουόλτζ, Τζέιμι Φοξ, Ντον Τζόνσον, RZA. Η ταινία ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ και κατάφερε να αποσπάσει τελικά δύο. Στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου, για τον Ταραντίνο και βέβαια ο απολαυστικός Κριστόφ Γουόλτζ, δικαίως κέρδισε το Όσκαρ ´B Ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του. Γνωστός για την ικανότητα του να αποθεώνει τις αγαπημένες του cult ταινίες, ο σκηνοθέτης αποτίει φόρο τιμής στο συγκεκριμένο είδος, μέσα από ένα cult, Spaghetti Western.

Επίσης δώδεκα (12) προτάσεις, με χρονολογική σειρά:

  • Forsaken (2015)
  • Jane Got a Gun (2015)
  • The Lone Ranger (2013)
  • My Sweet Pepper Land (2013)
  • True Grit (2010)
  • Appaloosa (2008)
  • No Country for Old Men (2007)
  • The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)
  • 3:10 to Yuma (2007)
  • Brokeback Mountain (2005)
  • The Missing (2003)
  • The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)