Ο Πάολο Βίρτζι σκηνοθετεί τις Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και Μικαέλα Ραμαζότι, καθώς αφηγείται την απρόβλεπτη ιστορία μιας συγκινητικής φιλίας που σταδιακά αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο γυναίκες, καθώς εγκαταλείπουν το ψυχιατρικό ίδρυμα, σε αναζήτηση της αγάπης και της ευτυχίας. Προβάλλεται στο Ταινιόραμα 2019, δίνοντας μας την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε και πάλι στην μεγάλη οθόνη.

Ads

Η Μπεατρίς (Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι), είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου.

Ενώ η Ντονατέλα (Μικαέλα Ραμαζότι), είναι μία εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, που αγαπά τα τατουάζ και η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο.

image

Ads

Οι δύο γυναίκες βλέπουν τη ζωή διαφορετικά, μέσα από το δικό τους μοναδικό πρίσμα, αλλά την ίδια στιγμή, νοσηλεύονται και οι δύο στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλής ψυχιατρική κλινική.

Τρία χρόνια μετά το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο» (2013), ο Πάολο Βίρτζι, επιστρέφει δυναμικά το 2016, με τη νέα του δημιουργία: «Η Τρελή Χαρά»). Ο αξιόλογος Ιταλός σκηνοθέτης έχει και πάλι στο πλευρό του τις συνήθεις ύποπτες και αγαπημένες πρωταγωνίστριες του, την Μικαέλα Ραμαζότι και την Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι.

image

Ο Πάολο Βίρτσι, έγινε ευρύτερα γνωστός ήδη από το ντεμπούτο του «La bella vita», κερδίζοντας τα βραβεία David di Donatello και Silver Ribbon για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη. Στη συνέχεια έγραψε και σκηνοθέτησε οχτώ ταινίες για την μεγάλη οθόνη.

Ανάμεσα τους συναντάμε τα «Ferie d’agosto, Ovosodo» (Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας), «Baci e abbracci, My Name is Tanino, Caterina va in città» και «N.» (Io e Napoleone), με τους Ντάνιελ Οτέιγ και Μόνικα Μπελούτσι.

image

Η ταινία του «Tutta la vita davanti», κέρδισε δύο Silver Ribbons (καλύτερης ταινίας και καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου στη Σαμπρίνα Φερίλι), ενώ το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο» (Il Capitale Umano / Human Capital – 2013) αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η «Τρελή Χαρά» (Like Crazy / La Pazza Gioia – 2016), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, έχοντας Επίσημη Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερων των Σκηνοθετών.

image

Στη χώρα μας είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, πριν την επίσημη κυκλοφορία της στις Αίθουσες. Η κωμωδία και το δράμα συνυπάρχουν αρμονικά, καθώς η ιστορία των δύο γυναικών εξελίσσεται με χιούμορ και τρυφερότητα.

Διαβάστε επίσης:

image

Η Τρελή Χαρά / La Pazza Gioia / Like Crazy
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι
Σενάριο: Φραντσέσακ Αρτσιμπούτζι, Πάολο Βίρτζι
Πρωταγωνιστούν: Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι, Μικαέλα Ραματζότι
Φωτογραφία: Βλάνταν Ράντοβιτς
Μοντάζ: Σεσίλια Ζανούσο
Μουσική: Κάρλο Βίρτζι
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 116 λεπτά
Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο Άστυ, στο πλαίσιο του Ταινιοράματος 2019

Πληροφορίες:
Οι σημαντικότερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στα Φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, αλλά κι εκείνες που έφτασαν μέχρι τα Όσκαρ, καθώς και κλασικά φιλμ, που εξακολουθούν να μας γοητεύουν, περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος. Επτά εβδομάδες προβολών, γεμάτες με 147 αξιόλογες ταινίες. Από την Πέμπτη 16 Μαΐου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στον Κινηματογράφο Άστυ. 3 διαφορετικές προβολές καθημερινά με 1 εισιτήριο των 5 ευρώ, είναι το «τετράπτυχο» του φετινού Ταινιοράματος. Στον Κινηματογράφο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα – Μετρό Πανεπιστημίου).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα ανατρέξτε στον σύνδεσμο: Tαινιόραμα 2019