Το 1ο Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 2 έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο», με το Tvxs.gr να είναι χορηγός επικοινωνίας και αρωγός σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Ο «Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana» του Agustí Villaronga, αποτελεί την επίσημη Ταινία Έναρξης της διοργάνωσης.

Ads

1ο Adaptation Film Festival

image

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ γεννιέται, το οποίο εξερευνά τη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου, καθώς επικεντρώνεται σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, αλλά και σε graphic novels.

Ads

Το Adaptation Film Festival – Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» (Λεωφ. Συγγρού 106 / Μετρό Συγγρού – Φιξ) και αποτελεί συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:
Η Λογοτεχνία συναντά τον Κινηματογράφο: Adaptation Film Festival
«Βερολίνο, Αντίο» – Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν

Ταινία Έναρξης
Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana / The King of Havana

Σκηνοθεσία: Agustí Villaronga
Σενάριο: Agustí Villaronga
Βασισμένη στο βιβλίο: Ο Βασιλιάς της Αβάνας του Pedro Juan Gutiérrez (εκδόσεις Μεταίχμιο)
Έτος: 2015
Χώρα: Ισπανία
Διάρκεια: 125 λεπτά
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 21:30, στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος»

image

Η επίσημη έναρξη του 1ου Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της υποψήφιας για 3 Goya ταινίας του Agustí Villaronga, «Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Pedro Juan Gutiérrez. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

image

Έχοντας δραπετεύσει πρόσφατα από το αναμορφωτήριο, ο νεαρός Ρεϊνάλδο αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα στους δρόμους της Αβάνας στα τέλη της δεκαετίας του ’90, μια από τις χειρότερες δεκαετίες για την κοινωνία της Κούβας.

image

Ελπίδες, απογοήτευση, ρούμι, καλό χιούμορ μα πάνω από όλα η πείνα, τον συνοδεύουν στις περιπλανήσεις του, μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει τη Μάγκντα και τον Γιουνισλέιντι. Πότε με την μια και πότε με τον άλλον, θα προσπαθήσει να ξεφύγει από την υλική και ηθική δυστυχία που τον περιβάλλει, βιώνοντας στα όρια την αγάπη, το πάθος, την τρυφερότητα και το σεξ.

Εισιτήρια:
Εισιτήριο προβολής: 6 ευρώ
Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.
Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00.

Μετά την προβολή «Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana» και σε συνεργασία με τη Fischer, θα ακολουθήσει party με ελεύθερη είσοδο στο Tiki Bar (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη), με special guest DJ τον μουσικό και συγγραφέα, Μιχάλη Δέλτα – Το CD του “Life Is Now” κυκλοφορεί από την Inner Ear Records. Το βιβλίο του «Το Φως Των Λέξεων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός». Οι κάτοχοι εισιτηρίων της προβολής “Ο Βασιλιάς της Αβάνας” απολαμβάνουν δύο μπύρες Fischer πληρώνοντας μία.

Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Adaptation Film Festival, καθώς και για τις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα adaptationfestival.gr

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» μετά τα βιβλιοπωλεία και στον κινηματογράφο