Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ γεννιέται, το οποίο εξερευνά τη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου, καθώς επικεντρώνεται σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, αλλά και σε graphic novels. Το 1ο Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο», με το Tvxs.gr να είναι χορηγός επικοινωνίας και αρωγός σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια.

Ads

Ταινία Έναρξης

image

Η επίσημη έναρξη του 1ου Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της υποψήφιας για 3 Goya ταινίας του Agustí Villaronga, «Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Pedro Juan Gutiérrez. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

«Βερολίνο, Αντίο / Tschick» του Φατίχ Ακίν

image

Ads

Ανάμεσα στις προβολές του Adaptation Film Festival θα προβληθεί σε avant-première, η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν, «Βερολίνο, Αντίο / Tschick», μεταφορά του best-seller του Wolfgang Herrndorf, «Βερολίνο, Γεια» (Εκδόσεις Κριτική). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο από την εταιρεία διανομής Rosebud.

Διαβάστε επίσης:
Φατίχ Ακίν: Ένας σκηνοθέτης με πλάνα «Βαθιά Κοφτά Ανθρώπινα»

«Η Κόρη / The Daughter» του Simon Stone

image

Ακόμη μια πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα είναι η ταινία «Η Κόρη / The Daughter» του Simon Stone, με τους Geoffrey Rush, Miranda Ottο και Sam Neill. Η ταινία, βασισμένη στο θεατρικό του Ερρίκου Ίψεν, «Η Αγριόπαπια», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από τη Neo Films.

Ταινία Λήξης

image

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Adaptation Film Festival κατεβάζει επίσημα αυλαία με την βραβευμένη στο διεθνές φεστιβάλ του Karlovy Vary ταινία, «Παράδοξη Ευτυχία / Original Bliss» του Sven Taddicken, με τους Martina Gedeck (Οι Ζωές των Άλλων) και Ulrich Tukur (Η Λευκή Κορδέλα), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της A.L. Kennedy. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Μάρτιο από τη Danaos Films.

Παράλληλες Δράσεις

  • Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο θα γίνει παρουσίαση του έργου του Pedro Juan Gutiérrez
  • Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με ελεύθερη είσοδο
  • Στο πλαίσιο της δράσης «Petit Plan – Κινηματογράφος για εφήβους» θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο για Λύκεια της Αττικής οι ταινίες: «Βικτώρια» (μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του νομπελίστα Knut Hamsun), «Είμαι η Νοτζούμ: 10 Ετών και Διαζευγμένη» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα) και «Εγκρίνεται η Υιοθεσία» (βασισμένη στο comic album, Couleur de peau: miel)
  • Στο πλαίσιο της δράσης «Gros Plan», για την καταγραφή των τάσεων του Ελληνικού κοινού, θα προβληθούν οι ταινίες: «Θραύσματα Αγάπης» (βασισμένη στο μυθιστόρημα Fragmentos de amor furtivo) και «Η Ανάκριση» (η περιβόητη ανάκριση του διοικητή του Άουσβιτς, Ρούντολφ Ες, λίγο πριν την εκτέλεσή του, βασισμένη σε στοιχεία της αυτοβιογραφίας του που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αλεξάνδρεια)

image

Εισιτήρια:
Εισιτήριο προβολής: 6 ευρώ
Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.
Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-23:00.
Προπώληση εισιτηρίων:
Αποκλειστικά στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» από τις 16 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου, ώρες 19:00-22:00.

Για το πλήρες πρόγραμμα προβολών του Adaptation Film Festival, καθώς και για τις εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα adaptationfestival.gr

Το Adaptation Film Festival – Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» (Λεωφ. Συγγρού 106 / Μετρό Συγγρού – Φιξ) και αποτελεί συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι «Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» μετά τα βιβλιοπωλεία και στον κινηματογράφο