Τα Google Maps, η διαδικτυακή υπηρεσία χαρτών της Google, κατά λάθος ονόμασε μια κεντρική πλατεία στο Βερολίνο, την Θιοντορ-Χαους Πλατζ, με το όνομα που είχε την περίοδο του Γ’ Ράιχ: «Πλατεία Αδόλφου Χίτλερ». H εταιρία, που έσπευσε να διορθώσει το λάθος, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί αυτό συνέβη.

Ads

 
Η πλατεία Θιοντορ-Χάους Πλατζ την περίοδο μεταξύ του 1933 και του 1945 έφερε το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ. Κατόπιν, μετονομάστηκε Ραιχσκαντσλερπλατζ – όνομα που είχε από τις αρχές του αιώνα μέχρι το 1933. Το αρχικό της όνομα το κράτησε από το 1947 έως το 1963. Στην συνέχεια πήρε το όνομα του πρώτου ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας.
 
«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιούσε το Google Maps το απόγευμα της Πέμπτης το μόνο που θα είχε καταφέρει ήταν να κάνει ένα ανεπιτυχές ταξίδι στον χρόνο», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφερόμενο στο περιστατικό.
 
Καλούμενοι να σχολιάσουν το λάθος, εκπρόσωποι της Google είπαν ότι δεν γνώριζαν την αιτία του προβλήματος αλλά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να το διορθώσουν – όπως και έγινε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.