Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης του chatbot, ChatGPT παρουσίασε η OpenAI που υπόσχεται ότι θα φέρει την επανάσταση.

Ads

Η εταιρία παρουσίασε τη Δευτέρα (13/5) ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και μια έκδοση desktop του ChatGPT, μαζί με μια ενημερωμένη διεπαφή χρήστη.

Πρόκειται για το ενημερωμένο μοντέλο GPT-4o, το οποίο σύμφωνα με την Mira Murati, CTO του OpenAI «είναι πολύ πιο γρήγορο», και βελτιώνει τις «δυνατότητες σε κείμενο, όραση και ήχο».

Το νέο μοντέλο θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και οι χρήστες επί πληρωμή θα συνεχίσουν να έχουν «έως και πενταπλάσια όρια χωρητικότητας» από τους δωρεάν χρήστες, πρόσθεσε η Murati.

Ads

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, ανέφερε ότι το μοντέλο είναι «εγγενώς πολυτροπικό», πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο μπορεί να παράγει περιεχόμενο ή να κατανοεί εντολές σε φωνή, κείμενο ή εικόνες.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί το GPT-4o που επιτρέπει στο ChatGPT να χειρίζεται 50 διαφορετικές γλώσσες με βελτιωμένη ταχύτητα και ποιότητα, και θα είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του API του OpenAI, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία εφαρμογών από τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το νέο μοντέλο.

Ο ερευνητής της OpenAI Mark Chen δήλωσε ότι το μοντέλο είναι σε θέση να «αντιληφθεί το συναίσθημά σας». Η ομάδα του ζήτησε να αναλύσει την έκφραση του προσώπου ενός χρήστη για να σχολιάσει τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει το άτομο.

Επίσης, το νέο μοντέλο της OpenAI μπορεί να λειτουργήσει και ως μεταφραστής, ακόμη και σε λειτουργία ήχου με δύο άτομα να μιλούν σε διαφορετική γλώσσα και η εφαρμογή να μεταφράζει ταυτόχρονα.