Σε ειδικό κύκλο ερευνών έχουν αποδυθεί οι επιστήμονες της NASA, προκειμένου να ανακαλύψουν τι ήταν ακριβώς το αγνώστου ταυτότητα μεταλλικό αντικείμενο που έπεσε στη στέγη διώροφου σπιτιού και διαπέρασε τα πατώματά του στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ads

Το συμβάν σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου 2024. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, Αλεχάντρο Οτέρο, περιέγραψε τον εκκωφαντικό θόρυβο και πως παραλίγο να χτυπήσει τον γιο του το μεταλλικό αντικείμενο που προσγειώθηκε στη στέγη του.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι μάλλον «έβρεξε» μπαταρίες ο ουρανός, καθώς υποθέτουν ότι πρόκειται για μέρος μιας παλέτας μπαταριών η οποία απορρίφθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2021.

Διαστημικά σκουπίδια

Να σημειωθεί ότι η NASA είχε προβεί στην καταγραφή επανεισόδου διαστημικών σκουπιδιών πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού με τροχιά προς τη νοτιοδυτική Φλόριντα στις 14:29 εκείνη την ίδια ημέρα του συμβάντος.

Ads

Επρόκειτο συγκεκριμένα για δηλαδή μόλις πέντε λεπτά προτού η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού του Αλεχάντρο Οτέρο αποτυπώσει το γεγονός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της NASA, μια παλέτα βάρους 2,9 τόνων που είχε χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση μιας μπαταρίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποσυνδέθηκε και στάλθηκε σε τροχιά επανεισόδου τον Μάρτιο του 2021. Η επανείσοδος αυτή είχε προγραμματιστεί κάποια στιγμή μεταξύ 7 και 9 Μαρτίου. Ενδεχομένως, λοιπόν, η απάντηση να κρύβεται σε αυτή την πιθανότητα.

Και παλαιότερα έχουν καταγραφεί συμβάντα με διαστημικά σκουπίδια που προσγειώθηκαν στον πλανήτη μας, κυρίως στην Αυστραλία.