Ads

Μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη καθυστέρησε την προγραμματισμένη εκτόξευση ενός φορτηγού διαστημόπλοιου προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το νησί Γουάλοπ στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εξαιτίας των επιπέδων της ακτινοβολίας στο Διάστημα.

Η πρώτη μεγάλη ηλιακή έκλαμψη του 2014 προήλθε από μια τεράστια ηλιακή κηλίδα, εφτά φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος της Γης, την Τρίτη, μετά από μια σειρά μεσαίου μεγέθους ηλιακών καταιγίδων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η έκλαμψη συνέπεσε τις προετοιμάσεις της εταιρείας «Orbital Sciences» για την εκτόξευση του φορτηγού διαστημόπλοιου Cygnus.

Ads

Όπως ανακοίνωσε η Orbital Sciensce, η εκτόξευση του διαστημοπλοίου αναβλήθηκε εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών επιπέδων διαστημικής ακτινοβολίας, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια για την ασφάλεια και σωστή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του πυραύλου.

image

Προς το παρόν η ηλιακή έκλαμψη δεν θέτει σε κίνδυνο τους έξι αστροναύτες και κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της NASA, Rob Navias.

Πηγή: Space.com