Το πρώτο του μεγάλο ελάττωμα φαίνεται να έχει το νέο iPhone X, που βγήκε στην αγορά μία βδομάδα, απογοητεύοντας πολλούς από τους χρήστες του.

Ads

Ειδικότερα, οι οπαδοί της Apple που έτρεξαν αμέσως να αγοράσουν το νέο μοντέλο, μόλις το έθεσαν σε λειτουργία, είδαν εκτός από την εκπληκτική OLED οθόνη του iPhone X και μία πράσινη γραμμή να βρίσκεται στην άκρη της.

Το ελάττωμα έχει μάλιστα ήδη ονομασία και είναι αρκετά δραματική: «Η πράσινη γραμμή του θανάτου», ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα παράπονα τους στο twitter. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι προσπάθησαν να επανακκινήσουν τις συσκευές τους πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα, αφού το πράσινο φως παρέμενε στην οθόνη.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η πράσινη γραμμή θα μπορούσε να οφείλεται σε ηλεκτρονικό ελάττωμα που σχετίζεται με το πώς το τηλέφωνο εμφανίζει τα pixels.

Ads

Λέγεται πως η Apple επεξεργάζεται τη δυσλειτουργία από τις πρώτες μέρες του iPhone X και πως η εταιρεία θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα και μάλλον θα αντιμετωπιστεί εύκολα.