Νέα στοιχεία αναφορικά με την έφοδο του FBI στην έπαυλη Mar-al-Lago του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έρχονται στο φως. Υπενθυμίζεται πως οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαχναν απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα, το οποία ενδεχομένως να πήρε μαζί του ο Τραμπ μετά το πέρας της θητείας του.

Ads

Αυτό που έγινε όμως τελευταία γνωστό από αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είναι πως σε εκείνη την εφοδο, απαγορεύτηκε στους ανθρώπους του FBI η πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο μέρος στην έπαυλή του.

Υποστήριξαν ότι στους πράκτορες «απαγορευόταν ρητά» να ερευνήσουν ένα κουτί αποθήκευσης, με αποτέλεσμα να εκτιμού  πως ο Ντόναλντ Τραμπ απέκρυψε ορισμένα έγγραφα από τις έρευνες του FBI.

Σημειώνεται πως οι πρόεδροι των ΗΠΑ, μετά το τέλος της θητείας του πρέπει να μεταφέρουν όλα τα έγγραφα και τα email τους σε μια κυβερνητική υπηρεσία που ονομάζεται National Archive.

Ads

Το FBI ερευνά αν ο Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε στην έπαυλή του στο Mar-al-Lago, ακατάλληλα έγγραφα από τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία και υποστήριξε ότι τα αντικείμενα αποχαρακτηρίστηκαν.

Ο κ. Τραμπ είχε κάνει μήνυση για μια λεπτομερή λίστα με το τι ακριβώς κατασχέθηκε από την κατοικία του του και ζητούσε από την κυβέρνηση να επιστρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο που δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του εντάλματος έρευνας.

Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει επίσης να προσαχθεί ένας «ουδέτερος» δικηγόρος τρίτου μέρους για να διαπιστωθεί εάν τα κατασχεθέντα αρχεία καλύπτονται από εκτελεστικό προνόμιο, το οποίο επιτρέπει στους προέδρους να κρατούν κρυφές ορισμένες επικοινωνίες τους.