Δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που δέχτηκε από τους Χούθι το ελληνόκτητο πλοίο «True Confidence» ανοιχτά της Υεμένης.

Ads

«Τουλάχιστον 2 αθώοι ναύτες έχασαν τη ζωή τους. Αυτή ήταν η θλιβερή αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της απερίσκεπτης εκτόξευσης πυραύλων από τους Χούθι κατά της διεθνούς ναυτιλίας. Πρέπει να σταματήσουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με τις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους και αυτών που τραυματίστηκαν», αναφέρει η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν έξι τραυματίες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το πλοίο «True Confidence», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ελληνόκτητο, με σημαία Μπαρμπέιντος, δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, ανοιχτά της Υεμένης.

Ads

Σύμφωνα με την Equasis, το πλοίο τελεί υπό τη διαχείριση της Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά και την τεχνική διαχείριση της FML Ship Management στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντάρτες της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν ξεκινήσει τα πλήγματα σε εμπορικά πλοία από τον Νοέμβριο ως ένδειξη στήριξης στην Παλαιστίνη και ως αντίδραση στις επθέσεις και την πολιορκία των Ισραηλινών στην Γάζα.