Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας (16/10).

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι πιθανά Σουηδοί.

Όπως αναφέρει το Brussels Times ένας άνδρας εμφανίζεται σε βίντεο να φορά ένα έντονο πορτοκαλί σακάκι και ένα λευκό κράνος, να κρατά ένα όπλο και να σκαρφαλώνει σε ένα σκούτερ για να φύγει από τη σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε πρώτα κάποιον σε μια είσοδο πολυκατοικίας και έπειτα πυροβόλησε δύο άτομα σε ένα ταξί.

Ads

Ο κόσμος, μόλις ακούει τους πυροβολισμούς αρχίζει να τρέχει με πανικό, ενώ ο ένοπλος έτρεξε πίσω από δύο άτομα, που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε κτίριο με βιτρίνα. Εκεί τους εγκλώβισε και φαίνεται να πυροβολεί ξανά.

Επιπλέον ο δράστης ανέβασε μετά την επίθεση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ομολογεί την πράξη του.

 

Προς στιγμήν ο δράστης διαφεύγει από τις Αρχές.

 

 

«Ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση»

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Διακοπή του αγώνα Βέλγιο – Σουηδία λόγω της επίθεσης

Ο αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2024 διακόπηκε λόγω της επίθεσης με τους φίλαθλους να καλούνται να παραμείνουν προς στιγμήν στο γήπεδος.