Τους 2.053 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον χθεσινό σεισμό στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο διαχείρισης καταστροφών.

Ads

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 9.240, ενώ 1.328 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Από την ισχυρή δόνηση των 6,3 βαθμών καταστράφηκαν περίπου έξι χωριά, με τους σεισμούς αυτούς να είναι από τους φονικότερους που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν θαφτεί στα χαλάσματα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11:00 π.μ. (τοπική ώρα) το πρωί του Σαββάτου κοντά στην πόλη Χεράτ, στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι λίγη ώρα μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου κατέγραψε δεύτερο σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί 4,7, 6,4 και 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.