Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας έπεσε ο έμπορος ναρκωτικών Greco, ο οποίους προμήθευε την αγορά της Ρώμης με τα γνωστά «χάπια βιασμού» GHB.

Ads

Ο «Greco», ο οποίος είχε εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια στη Ρώμη, προμηθευόταν το ναρκωτικό από την Ολλανδία.

Οι ιταλικές αρχές τον παρακολουθούσαν εδώ και μήνες, όταν και ανακάλυψαν στο ιατρείο ενός Ιταλού νευρολόγου περισσότερα από 2.000 χάπια. Ο νευρολόγος ανέφερε στην αστυνομία ποιος ήταν ο προμηθευτής του και η έφοδος στο σπίτι αυτού του τελευταίου οδήγησε στην ανακάλυψη μιας τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών. Ποσότητες βρέθηκαν επίσης σε κατάστημα με είδη προϊόντων κοντά στο σπίτι του «Greco».

Η αστυνομία περιέγραψε στα ιταλικά μέσα το σπίτι του 50χρονου Θεσσαλονικιού ως «σούπερ μάρκετ ναρκωτικών». Εκτός από το χάπι του βιασμού, στο σπίτι του βρέθηκαν ουσίες όπως Kristal, Mdma και άλλες συνθετικές ουσίες, καθώς και κοκαΐνη. Ο «Greco» είχε ήδη χωρίσει μέρος της ποσότητας του GHB σε δόσεις, τις οποίες ήταν έτοιμος να διοχετεύσει στους πελάτες του. Ο ίδιος προμηθευόταν τις ποσότητες από την Ολλανδία μέσω του ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Ads

Η πελατεία του, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν η «μισή Ρώμη». Στις υπηρεσίες του κατέφευγαν τόσο εκείνοι που σύχναζαν στα κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων όσο και τα μέλη της μεγαλοαστικής τάξης που οργάνωναν ιδιωτικές βραδιές στις επαύλεις τους.

Ο «Greco», όπως τον ήξεραν όλοι στην ιταλική πρωτεύουσα τον 50χρονο Έλληνα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη από την αστυνομία για εμπόριο GHB το ναρκωτικό που είναι γνωστό και ως «χάπι του βιασμού».

Το GHB κυκλοφορεί συνήθως σε μορφή σκόνης ή διαλυμένο σε κάποιο υγρό. Στην υγρή μορφή του ο χρήστης δε μπορεί να γνωρίζει την περιεκτικότητα του GHB στο υγρό και για αυτό το λόγο μια δόση μπορεί να μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία. Το GHB επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και δημιουργεί ευφορικά και καταπραϋντικά συναισθήματα. Επίσης, συχνά αναφέρεται η χρήση του και ως αναβολικό, που βοηθά στις καύσεις του λίπους και την ενίσχυση των μυών.