Το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους εξετάζει η αστυνομία της Ιαπωνίας σχετικά με τη σύγκρουση που σημειώθηκε την Τρίτη (2/1), μεταξύ δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο όπου είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα.

Ads

Όπως αναφέρουν οι ιαπωνικές αρχές έχει συσταθεί ειδική μονάδα η οποία ερευνά τον διάδρομο προσγείωσης- απογείωσης και σκοπεύει να πάρει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους.

Διαβάστε επίσης: Νέο βίντεο από τη φονική σύγκρουση στο Τόκιο / Η στιγμή που το αεροσκάφος κόβεται στα δύο – Πώς σώθηκαν επιβάτες και πλήρωμα

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έγινε ανθρώπινο λάθος», δήλωσε ο Χιρογιούκι Κομπαγιάσι πρώην πιλότος της JAL.

Ads

 


«Σε γενικές γραμμές επιτρέπεται μόνο σε ένα αεροσκάφος να εισέλθει στον διάδρομο, αλλά, παρά το γεγονός ότι δόθηκε άδεια προσγείωσης, το αεροσκάφος της ακτοφυλακής βρισκόταν στον διάδρομο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) πολιτικής αεροπορίας αναμένεται την Τετάρτη (3/1) στην Ιαπωνία, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα για τη σύγκρουση. Η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους.