Στις φλόγες παραδόθηκε ένα επιβατικό αεροσκάφος των ιαπωνικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο Ηaneda του Τόκιο μετά από σύγκρουση με ένα μικρό αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Ads

Σύμφωνα με τι ιαπωνικές αρχές, διασώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες της πτήσης που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο.

Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν συνολικά έξι άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος, ωστόσο οι άλλοι πέντε, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, έχουν βρεθεί νεκροί.

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθοδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Ads

Συγκλονιστικά βίντεο

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου έξω και μέσα από το επιβατικό αεροπλάνο που τυλίχθηκε σε δευτερόλεπτα στις φλόγες.

 


Βίντεο από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δείχνει μια μεγάλη έκρηξη πυρκαγιάς που ξέσπασε στο αεροπλάνου της Japan Airlines καθώς αυτό προσγειωνόταν.

Στη συνέχεια, η περιοχή γύρω από την πτέρυγα του αεροσκάφους όπου σημειώθηκε αρχικά η έκρηξη πήρε γρήγορα φωτιά.

 


Το ιαπωνικό NHK TV μετέδωσε ότι το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 516 JAL που είχε πετάξει από το αεροδρόμιο Shin Chitose στην Ιαπωνία με προορισμό το αεδρόμιο Haneda, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ιαπωνίας.

To αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθ’οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για ένα Airbus A350-900 το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε σε αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

«Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξε σύγκρουση ή όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το αεροπλάνο μας ενεπλάκη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα.