Λίγες ώρες πριν παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της Σκοτίας για το 2020, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ντέρεκ Μακέι, παραιτήθηκε μετά από αποκαλύψεις ότι έστειλε εκατοντάδες μηνύματα σε 16χρονο αγόρι μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Ads

Σύμφωνα με την Scottish Sun, ο 42χρονος υπουργός έστειλε στον έφηβο πάνω από 270 μηνύματα σε Facebook και Instagram στα οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το αγόρι ήταν «χαριτωμένο» και το προσκάλεσε σε αγώνα ράγκμπι και σε δείπνο. 

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Φέρθηκα ανόητα» είπε ο Μακέι που χαρακτήρισε «τεράστιο προνόμιο» το γεγονός ότι υπηρέτησε την κυβέρνηση. «Λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές» δήλωσε.

Ο Μακέι θεωρούνταν πολλά υποσχόμενος στέλεχος του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας και δυνητικός διάδοχος της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον.

Ads

Η μητέρα του 16χρονου έφερε το ζήτημα στη δημοσιότητα. «Αν τον έβλεπα θα τον ρωτούσα γιατί το έκανε αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν ο γιος μου του έδινε μία απάντηση που δεν ήθελε να ακούσει» είπε στην εφημερίδα.