Ο Ραμόν Φονσέκα, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της καταρευθείσας πλέον δικηγορικής εταιρείας που συνδέεται με το σκάνδαλο των Panama Papers, πέθανε τη νύχτα της Τετάρτης στο νοσοκομείο, δήλωσε ο δικηγόρος του την Πέμπτη.

Ads

«Νοσηλευόταν από τις αρχές Απριλίου», δήλωσε η δικηγόρος του Φονσέκα, Γκιγιερμίνα ΜακΝτόναλντ, χωρίς να αναφέρει για ποιο λόγο νοσηλευόταν ο Φονσέκα.

«Εξαιτίας αυτού δεν ήταν σε θέση να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία», είπε η ΜακΝτόναλντ, αναφερόμενη σε μια δικαστική διαδικασία που έλαβε χώρα στις αρχές Απριλίου για την αξιολόγηση της εμπλοκής του Φονσέκα, μαζί με περίπου είκοσι άλλα άτομα, σε φερόμενο ξέπλυμα χρήματος. Η ετυμηγορία και η ποινή στην υπόθεση δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

Η δικηγορική εταιρεία του Φονσέκα, η Mossack Fonseca, μπήκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το 2016, αφού η διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων αποκάλυψε λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους και συνδέονταν με άτομα όπως ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι.

Ads