Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ δέχθηκε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους τύπου «Tochka-U» από μέλη του Τάγματος Αζόφ, τους Ουκρανούς νεοναζί, με απολογισμό 21 νεκρούς.

Ads

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με ανακοίνωση του τονίζει ότι «Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ θρηνεί σήμερα 21 νεκρούς, θύματα της πυραυλικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού εναντίον αμάχων στο Ντόνετσκ. Τα δυτικά Μέσα ενημέρωσης έκαναν τα στραβά μάτια, επιλέγοντας αντ’ αυτού, να προωθούν ψευδείς ειδήσεις (ή ψέματα) και στημένες προβοκάτσιες».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, αποκάλυψε πως άνθρωποι που περίμεναν σε στάση λεωφορείου είδαν ξαφνικά έναν πύραυλο να πέφτει πάνω τους. «Ο βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U διασπάρθηκε. Η εκτόξευση του πυραύλου προήλθε από τμήμα της περιοχής του Ντόνετσκ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η πολιτοφυλακή άμυνας του Ντονέτσκ, δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες μετά την επίθεση, ενώ υποστήριξε πως «η αντιαεροπορική άμυνα των αυτονομιστών αναχαίτισε τον βαλλιστικό ουκρανικό πύραυλο τα “συντρίμμια” του οποίου προκάλεσαν τα θύματα» ανέφερε.

Ο επικεφαλής των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι αν ο πύραυλος δεν είχε καταρριφθεί, θα υπήρχαν ακόμη περισσότερα θύματα.