Τουλάχιστον οκτώ εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί την πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας καμικάζι αλλά και βόμβες που εξερράγησαν σε διάφορα σημεία. Υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα νεκροί – πέντε αστυνομικοί και επτά πολίτες.  Πέντε από τους δράστες είναι νεκροί

Ads

Αρχικά εξερράγη βόμβα έξω από το εμπορικό κέντρο Sarinah, όπου στεγάζονται ένας κινηματογράφος, αλλά και ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας Starbacks. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, ενώ συνέχισαν να ακούγονται εκρήξεις. Κοντά στο σημείο των επιθέσεων βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών και τα κτήρια πολλών πρεσβειών.

Βίντεο από την επίθεση στο Starbucks

image

image

Βίντεο από το σημείο που χτύπησαν οι καμικάζι 

image

Για τις επιθέσεις συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι. Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας όλοι οι ένοπλοι είτε σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας, είτε συνελήφθησαν. 

Τζιχαντιστές κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες

Στο μεταξύ διαδικτυακά μέσα που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές της ISIS υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις στην Τζακάρτα διοργανώθηκαν από υποστηρικτές της, και στόχο είχαν ξένους υπηκόους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτα Τίτο Καρναβιάν δήλωσε πως η τζιχαντιστική οργάνωση «σίγουρα βρίσκεται» πίσω από τις επιθέσεις καθώς το τελευταίο διάστημα η Ινδονησία δεχόταν απειλές από το Ισλαμικό Κράτος. 

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για άλλη οργάνωση συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος. «Υπάρχει η ισχυρή υποψία ότι είναι έργο ινδονησιακής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Απ’ ό,τι είδαμε σήμερα, η οργάνωση αυτή ακολουθεί το πρότυπο των επιθέσεων του Παρισιού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Άντον Σαρλιγιάν.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

image

image

image

#PrayForJakarta Tweets