Συγγνώμη ζήτησαν οι ουκρανικές αρχές για τον εξευτελισμό διαδηλωτή από αστυνομικούς, που τον ανάγκασαν να γδυθεί και να σταθεί γυμνός στο χιόνι, ενώ κάποιοι τον φωτογράφιζαν.

 
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μεταδόθηκε από μέσα της αντιπολίτευσης και ανάγκασε τις αρχές να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή έρευνας για να βρεθούν οι υπεύθυνοι. «Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά συγγνώμη για τις απαράδεκτες πράξεις των ένστολων ανδρών στο βίντεο που δείχνει έναν γυμνό άνδρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 

 
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη λήγει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, αν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων και συμφωνία με την κυβέρνηση τότε η αντιπολίτευση θα αντεπιτεθεί.
 
Τις τελευταίες ημέρες το Κίεβο έχει βυθιστεί στο χάος με αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η αντιπολίτευση έχει αποδώσει τα βίαια επεισόδια σε ακροδεξιές ομάδες που έχουν εισχωρήσει στο αντικυβερνητικό κίνημα. Για προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής του Ουκρανού προέδρου Γιανουκόβιτς έκανε λόγο από το Νταβός ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μίκολα Αζάροφ. Aναλυτές εκτιμούν πως η παρείσφρηση ακροδεξιών και νεοναζιστικων στοιχείων, που τώρα συγκρούονται με την αστυνομία, ενέχει τον κίνδυνο στη συνέχεια να στραφούν εναντίον των φιλοευρωπαίων διαδηλωτών και της αντιπολίτευσης. 
 
Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες με ένοπλους διαδηλωτές αλλά και ξυλοδαρμούς και κακοποίηση διαδηλωτών από αστυνομικούς. Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από την προώθηση ενός νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Είχε προηγηθεί ένα μαζικό κίνημα από την φυλοδυτική αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση που διέκοψε τις συζητήσεις για εμπορική συμφωνία με την Ευρώπη κάνοντας παράλληλα στροφή προς τη Ρωσία.