1. Άρχισαν τα ραντεβού των Βρυξελλών. Έρχονται στην Αθήνα διευθυντές και τμηματάρχες. Θα τους λένε «Brussels Group» και «τεχνικούς εμπειρογνώμονες». Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζουν ότι «η διαπραγμάτευση, πολιτική και τεχνική, θα γίνει στις Βρυξέλλες, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι κλιμάκια των θεσμών δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αντλήσουν στοχευμένα στοιχεία».

Ads

2. Μια ανάλυση για το νέο ελληνό-γερμανικό πόλεμο. Τί ζητά ο χερ Σόιμπλε; Τα μηνύματα σε αντάρτες και εξεγερθέντες από έναν βαθιά Γερμανό και βαθιά εγωϊστή υπουργό.

3. Πώς η δικαίωση του Διστόμου σκόνταψε στις πολιτικές ισορροπίες; Ένα ρεπορτάζ για το ιστορικό του δικαστικού αγώνα, τις παλινωδίες και την αναζωπύρωση της ελπίδας για λύση.  Πώς αντιδρά το Βερολίνο και τι είπε ο επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση στο Facebook του Γρηγόρη Φαρμάκη, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, σχετικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

image

Ads

4.  Ελλαδικές και εθνικές κόντρες, αλλά και ενδοκυπριακό μέτωπο, ανοίγει η επίμαχη δήλωση του κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη περί αδυναμίας κατανόησης των ελληνικών προτάσεων στο Eurogroup, αλλά και η σαφής προσπάθειά του να διαχωρίσει τις θέσεις Αθήνας και Λευκωσίας.

5.  Διαβάστε ακόμη για τη δριμύτατη κριτική που άσκησε ο Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί στην Ε.Ε. αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκε τα ζητήματα χωρών με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα. Ο Πικετί επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Φτιάξαμε ένα τέρας εντός της ευρωζώνης».

6. Με πρωταγωνιστή σε αρχαία ελληνική τραγωδία παρομοιάζει την Τετάρτη το γερμανικό περιοδικό Focus τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά ο συντάκτης του άρθρου παραδέχεται ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή  που να δίνει ξανά τη ευκαιρία της αναγέννησης, ένα είδος restart».

7. Η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη στους επικριτές της: «Όλη η περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα».

8. Το «όχι» της Ευρωπαϊκής Αριστεράς λέει στο «νόμο-φίμωτρο» της Ισπανίας, που απαγορεύει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων έξω από κρατικά κτίρια. Τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για το θέμα.

9. Τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη: Είμαστε ατίθασος λαός, φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη.

Διαβάστε, τέλος, ένα αφιέρωμα στην πιο διάσημη κούκλα του πλανήτη, την Barbie, που έγινε 56 ετών. Υπήρξε σύμβολο της γυναικείας ματαιοδοξίας ή όχι;

* Το σκίτσο του Soloup δημοσιεύεται στο anthropolikos.wordpress.com