Με Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία να έχουν βυθιστεί στο πένθος από την συντριβή του αεροπλάνου στη Νότια Γαλλία, η ταυτοποίηση των νεκρών φέρνει στην επιφάνεια τις ανθρώπινες ιστορίες της ταγωδίας. Από τραγουδιστές της όπερας μέχρι Ισπανούς που θα έκαναν μία νέα αρχή στη Γερμανία, το δυστύχημα πάγωσε το χρόνο και τα όνειρα μια για πάντα.

Ads

Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο γνωστοί τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο βαρύτονος μπάσος Όλεγκ Μπρίγιακ, 54 ετών, και η κοντράλτο Μαρίνα Ράντνερ, 33 ετών οι οποίοι επέστρεφαν από εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Η Ράντνερ μάλιστα συνοδευόταν από το σύζυγό της και μαζί τους είχαν και το μωρό τους.

Το δεύτερο μωρό που σκοτώθηκε ήταν της νεαρής Ισπανίδας Μαρίνα Μπάντρες, που τα τελευταία χρόνια είχε μετακομίσει στη Βρετανία. Επέστρεφε από την Ισπανία όπου είχε πάει για την κηδεία ενός συγγενή της.

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα και στους 16 μαθητές από τη Γερμανία που επέστρεφαν έπειτα από μία εβδομάδα που είχαν περάσει στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Σύμφωνα με την Daily Mail, μία μαθήτρια ξέχασε το διαβατήριο και η μαθητική αποστολή έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι όπου την φιλοξενούσε προκειμένου να το πάρει. Αν επέστρεφαν τα παιδιά με τους δασκάλους τους όμως θα έχαναν την πτήση. Η οικογένεια που φιλοξενούσε την 16χρονη μαθήτρια προθυμοποιήθηκε να στείλει όλα τα έγγραφα στο αεροδρόμιο, ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την πτήση. Αν δεν το είχε κάνει, μαζί με την πτήση θα έχαναν και το ραντεβού με τον θάνατο…

Ads

Στη γερμανική κωμόπολη του Χάλτερν, από όπου ήταν οι 16 νεαροί μαθητές που χάθηκαν το πένθος είναι βαρύ. Το σχολείο Γιόζεφ Κόνιχ, που είχε κλείσει από την Τρίτη, έχει μετατραπεί ξαφνικά σε αυτοσχέδιο μνημείο. Η είσοδος είναι γεμάτη κεριά στη μνήμη των ανήλικων θυμάτων και των δύο δασκάλων. Το βράδυ μετά την τραγική είδηση, πλήθος κόσμου έκανε ολονυχτία με κεριά.

Συγκινητική είναι όμως και η ιστορία του 29χρονου Γκρέγκ Φράιντεϊ από την Βικτόρια της Αυστραλίας, ο οποίος ταξίδευε στην Ευρώπη πριν ξεκινήσει τη δουλειά που είχε βρει ως δάσκαλος αγγλικών. Μαζί του ήταν η 68χρονη μητέρα του, που τον συνόδευε πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όσο ο γιος της θα έμενε πίσω.

Διαβάστε επίσης: