H Germanwings είναι μια εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Lufthansa. Η αεροπορική με έδρα την Κολωνία ιδρύθηκε το 2002.

Ads

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 80  περίπου αεροσκάφη, κυρίως Airbus A 320 και Α319. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της Germanwings είναι τα 13,8 χρόνια. Το airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις ήταν 24 ετών. Είχε περίπου 58.300 ώρες πτήσης. 

Η Germanwings είναι φθηνότερη κατά 20% από τη μητρική της και καλύπτει πάνω από 100 προορισμούς στην Ευρώπη με βάση το αεροδρόμιο Κολωνίας – Βόννης. 

Η Germanwings απασχολεί 1.300 υπαλλήλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας 16 εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται με τα αεροσκάφη της κάθε χρόνο από τη Γερμανία προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι περισσότεροι είναι Γερμανοί τουρίστες με προορισμό πόλεις της Μεσογείου. 

Ads

Με βάση τα μεγέθη πρόκειται για την τρίτη γερμανική εταιρεία, μετά την Lufthansa και την AirBerlin.

Το επίπεδο ασφάλειας της Germanwings ήταν στο επίπεδο «correct», και σύμφωνα με την SerurVol, δεν ήταν μεταξύ των εταιρειών, που βρίσκονται στη μαύρη λίστα βάσει ασφάλειας. Η δε Lufthansa είναι στην 8η θέση παγκοσμίως, στη λίστα με τις πιο ασφαλείς εταιρείες.