Με εντυπωσιακή ακρίβεια είχε προβλέψει πριν δέκα ημέρες ο Μπέρνι Σάντερς, με ποιον τρόπο θα κινηθεί ο Τραμπ και πως θα αμφισβητούσε την εκλογική διαδικασία με στόχο να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.

Ads

Μιλώντας στα μέσα Οκτωβρίου στον Τζίμι Φάλον στην εκπομπή «Tonight Show», ο Σάντερς εστίασε στην επιστολική ψήφο, διαβλέποντας ότι ο Τραμπ θα επιχειρήσει να ναρκοθετήσει τη διαδικασία.

Όπως είχε πει τότε, «οι Δημοκρατικοί είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν επιστολικές ψήφους, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας στην κάλπη».

Επισημαίνοντας στους τηλεθεατές ότι όλες οι ψήφοι μετράνε και έχουν την ίδια ακριβώς βαρύτητα, προέβλεψε ότι οι πρώτες που θα καταμετρηθούν αναμένεται να είναι εκείνων που πήγαν να ψηφίσουν στην κάλπη.

Ads

Και είπε προφητικά: «Ενδέχεται ο Τραμπ να κερδίζει σε πολλές πολιτείες το βράδυ στο τέλος των εκλογών, να βγει στην τηλεόραση και να πει: “Σας ευχαριστώ που με εκλέξατε ξανά. Έληξε. Καλή σας μέρα”. Και την άλλη μέρα να αρχίσουν όλες αυτές οι επιστολικές ψήφοι να καταμετρούνται και τελικά να αποδειχτεί πως ο Μπάιντεν ήταν ο νικητής. Εκεί θα βγει ο Τραμπ και θα πει “Είδατε; Σας το είπα ότι όλο αυτό είναι μία απατεωνιά. Σας το είπα ότι αυτές οι ψήφοι είναι μαγειρεμένες. Δεν εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο».