Περισσότερα από 50.000 δολάρια φέρεται να εισέπραξε από ρωσικές εταιρείες ο, αποπεμφθής τον περασμένο Φεβρουάριο από την θέση του συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το μέλος της επιτροπής εποπτείας του Κονγκρέσου των ΗΠΑ, Δημοκρατικού, Ελάιζα Κάμινγκς.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Κάμινγκς υποστηρίζει ότι ο Φλιν πήρε από το γνωστό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, «Russia Today», 45.000 δολάρια για να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2015. Ακόμη δύο εμβάσματα από 11.250 δολάρια έκαστο του στάλθηκαν από την ρωσική αεροπορική εταιρία, «Volga – Dniepr» και την θυγατρική εταιρία του κατασκευαστή προγραμμάτων προστασίας υπολογιστών, «Kaspersky Lab».

Θυμίζουμε ότι ο Φλιν απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ως συμβούλου του προέδρου στις 14 Φεβρουαρίου, διότι, ενώ δεν είχε σχετική αρμοδιότητα, συζήτησε το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κισλιάκ. Αμέσως μετά παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, λέγοντάς του… ότι δεν συνέβη ποτέ αυτή η συζήτηση.

Ο Φλιν έχει κατηγορηθεί και ως «λομπίστας», επίσης με το αζημίωτο, για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων στις ΗΠΑ.

Ads

image