Αντιμέτωπη με γιουχαϊσματα και αποδοκιμασίες βρέθηκε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στην πρόβα για τον δεύτερο ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ads

Η Eden Golan ανέβηκε στη σκηνή κι ερμήνευσε το τραγούδι «Hurricane», μπροστά σε κοινό το οποίο άρχισε να την αποδοκιμάζει έντονα ενώ κάποιοι σήκωσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναξαν «Free Palestine» στέλνοντας μήνυμα για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ στη Γάζα.

EPA/JESSICA GOW

Εδώ και μήνες πολλοί φαν του διαγωνισμού Eurovision προσπαθούν μάταια να πείσουν τους διοργανωτές να απαγορεύσουν στο Ισραήλ να συμμετάσχει στη φετινή εκδήλωση. Από την πλευρά της η διοργανώτρια αρχή απαντά ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού «δεν είναι χώρος για πολιτική».

Οι ίδιοι διοργανωτές δεν «ανέβασαν» το βίντεο από την εμφάνιση Eric Saade ο οποίος εμφανίστηκε ως guest στον πρώτο ημιτελικό και βγήκε στη σκηνή του Μάλμε έχοντας δεμένο στο χέρι ένα παλαιστινιακό μαντήλι, το οποίο -όπως ο ίδιος ανέφερε- είναι δώρο από τον πατέρα του.

Με ανάρτησή του στο Instagram, ο ερμηνευτής καταδίκασε την απόφαση της EBU κάνοντας λόγο για «έλλειψη ελευθερίας που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

Επιπλέον η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας, Bambie Thug, αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να αλλάξει το μακιγιάζ της, πριν βγει στην σκηνή της Eurovision, επειδή είχε μήνυμα υποστήριξης προς την Παλαιστίνη.

Διαβάστε: Eurovision 2024 / Όργιο λογοκρισίας σε μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης – Το «μαύρο» στη Σουηδία, τι κατήγγειλε η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας