Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας από το Ισραήλ κινδυνεύει να δημιουργήσει μια καταστροφή που θα μπορούσε να διαρκέσει για δεκαετίες.

Ads

«Ενώ καταδικάζουμε την τρομοκρατία, διαφωνούμε κατηγορηματικά ότι μπορείς να απαντήσεις στην τρομοκρατία παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της αδιάκριτης χρήσης βίας εναντίον στόχων όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων που έχουν συλληφθεί», τόνισε σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.

Πρόσθεσε στη συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο ότι είναι αδύνατο να καταστραφεί η Χαμάς -όπως έχει υποσχεθεί να κάνει το Ισραήλ- χωρίς να καταστραφεί η Γάζα, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του άμαχου πληθυσμού της.

«Εάν η Γάζα καταστραφεί και εκδιωχθούν δύο εκατομμύρια κάτοικοι, όπως προτείνουν ορισμένοι πολιτικοί στο Ισραήλ και στο εξωτερικό, αυτό θα δημιουργήσει μια καταστροφή για πολλές δεκαετίες, αν όχι αιώνες», προειδοποίησε ο Λαβρόφ.

Ads