Κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το Σάββατο μία Βρετανίδα δημοσιογράφος. Πρόκειται για την Ζακλίν Σάτον η οποία εργαζόταν για το BBC.

Ads

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Βρετανίδα αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της εξαιτίας της απελπισίας που ένιωσε όταν έχασε την πτήση της. Όπως ανέφεραν, η Σάτον δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και παρά τις εκκλήσεις της η εταιρεία δεν της το αντικατέστησε.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τονίζουν ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Σάτον είναι «ύποπτες».

Η Βρετανίδα ταξίδευε το Σάββατο από το Λονδίνο στην Ερμπίλ, πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της ημι-αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent, η Σάτον θα πήγαινε στην Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ads

Φίλοι και συνάδελφοι της 50χρονης δεν πιστεύουν, όμως, πως η Σάτον θα αυτοκτονούσε για μια πτήση και ζητούν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι ή ποιος είναι πίσω από τον θάνατό της.