Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto, η οποία επικαλείται τον Sergio Cavaliere, δικηγόρο ο οποίος έχει πρόσβαση στον «καυτό» φάκελο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, αποκαλεί τις 130 υποθέσεις ιερωμένων οι οποίοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν για παιδεραστία την τελευταία διετία.

Ads

«Σε καμιά περίπτωση ο τοπικός επίσκοπος δεν ενημερώνει την αστυνομία όταν υπάρχουν υπόνοιες κακοποίησης» αναφέρει το άρθρο της Il Fatto. Ο εισαγγελέας του Μιλάνου Pietro Forno, ο οποίος έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων για καταγγελίες παιδεραστίας με δράστες καθολικούς ιερείς, εκ των οποίων δέκα καταδικάστηκαν, σημειώνει ότι στις περιπτώσεις αυτές οι καταγγελίες δεν κατατέθηκαν από άλλους ιερείς αλλά από τις οικογένειες των θυμάτων, αφού προηγουμένως είχαν απευθυνθεί χωρίς επιτυχία στις εκκλησιαστικές αρχές.

Η ιταλική αστυνομία φέρεται να έχει βάσιμες υπόνοιες για «δίκτυο ιερωμένων με πάθος για τα μικρά παιδιά» αφού «σε περισσότερες από μία περιπτώσεις εξακριβώθηκε ότι οι ιερωμένοι που κακοποιούσαν σεξουαλικά ανηλίκους μοιραζόταν αυτή τη διαστροφή με συναδέλφους τους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:
Κυρώσεις σε καθολικό ιερέα για παιδεραστία
«Μικροπρεπή κουτσομπολιά» τα σκάνδαλα παιδεραστίας
Ιρλανδία: Διαμαρτυρία για τα σκάνδαλα παιδεραστίας
Ιερείς εμπλέκονται σε σκάνδαλο παιδεραστίας στην Αυστρία
Απλό συγνώμη για το σκάνδαλο παιδεραστίας από τον Ιρλανδό καρδινάλιο
«Ντροπή» αλλά… κάλυψη από τον Πάπα για τα σκάνδαλα παιδεραστίας
Νέα παραίτηση Ιρλανδού επισκόπου για τα σκάνδαλα παιδεραστίας
«Δεν υπάρχει στατιστική σχέση παιδεραστίας και όρκων αγνότητας των ιερέων»

Ads